Share

Een week voor de laatste WK-kwalificatieinterland van de Belgian Red Flames dit seizoen, volgende week zondag 10 juni 2018 in Chisinau op bezoek bij Moldavië, vond in het Thermae Palace van Oostende de 4de editie van The Sparkle, de verkiezing van de beste vrouwelijke voetballer, plaats.

Laura De Neve in het shirt van RSC Anderlecht, de ploeg waarmee ze na vele jaren dienst Belgisch landskampioen werd! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was een speelster van kampioen RSC Anderlecht die door een jury bestaande uit clubverantwoordelijken, trainers, volgers en journalisten verkozen werd tot Sparkle 2018. Na Tessa Wullaert in 2015 (toen nog bij Standard), Aline Zeler in 2016 (eveneens Standard) en Lien Mermans in 2017 (als speelster van KRC Genk Ladies) komt nu Laura De Neve op de erelijst van de trofee voor de beste speelster in de Belgische nationale competitie te staan! Zij haalde het voor Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies) en Riete Loos (KRC Genk Ladies)!

Louise Van Den Bergh van OH Leuven, de beste doelvrouw van de Super League 2017-18! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De verrassing viel bij de trofee van beste keeper waar Louise Van den Bergh (OH Leuven) de opvolgster werd van Lisa Lichtfus (Standard), nu opnieuw op het podium met ook nog Ines Fernandez (RSC Anderlecht). Eerdere winnaars hier waren Nicky Evrard (winnares 2015) en Justien Odeurs (winnares 2016).

Louise Van den Bergh (OH Leuven), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht) en Laura De Neve (RSC Anderlecht)! Van links naar rechts de beste doelvrouw van het jaar, de beste belofte van het jaar en de beste voetballer van het jaar met hun trofee en bloemen in Oostende! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook de trofee voor beste belofte ging naar RSC Anderlecht. Sarah Wijnants haalde het hier voor Elena Dhont (KAA Gent Ladies) en Celien Guns (OH Leuven). Sarah Wijnants volgt op de erelijst Julie Biesmans (winnares 2015), Tine De Caigny (winnares 2016) en Davinia Vanmechelen (winnares 2017) op.

Ella Van Kerkhoven was de topschutster in de Super League 2018! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Met Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht) en Laura Gorniak (Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage) kregen ook de topschutters uit de Super League en de eerste klasse een trofee!

Laura Gorniak met 26 goals de topschutster in de Belgische eerste klasse voor USGTH! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het wordt nu al uitkijken naar de volgende editie na afloop van de competitie 2018-19!

Alle winnaars van het Belgische seizoen in het vrouwenvoetbal 2017-18! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Bekijk de selektie voor Moldavië – België via:
Vrouwenteam.be

Bekijk de volledige fotoreportage met alle winnaars via:
Sportpix.be

Share