Share

Op de kalenders van het Belgische vrouwenvoetbal is het nog even wachten maar op dinsdag 12 juni 2018, de dag na de vermakelijke uitzwaaiwedstrijd van de Rode Duivels tegen Costa Rica, zijn inmiddels de kalenders in het Belgische profvoetbal bekend geworden. Tegen wie Uw favoriete club uitkomt in het openingsweekend van 27/28/29 juli 2018 kan U hieronder bekijken.

De Jupiler Pro League 2018/19 start op vrijdag 27 juli 2018 op Sclessin met het duel tussen bekerwinnaar Standard en KAA Gent, de landskampioen van 2015! De aftrap is voorzien om 20u30! Een dag later kan U om 18 uur al terecht in het Guldensporenstadion voor KV Kortrijk – RSC Anderlecht of de terugkeer van Hein Vanhaezebrouck naar de club waar hij twee keer aantrekkelijk voetbal bracht. Vanaf 20 uur kan U in Waregem terecht voor SV Zulte Waregem – Waasland-Beveren, op Stayen voor de terugkeer van Cercle Brugge in eerste klasse op bezoek bij STVV en aan de zee voor KV Oostende – Moeskroen. Op zondag 29 juli 2018 is het dan de beurt aan de landskampioen van het voorbije seizoen 2017-18 om aan de nieuwe competitie te beginnen met een thuiswedstrijd in het Jan Breydelstadion om 14u30 tegen KAS Eupen, het team dat zich op de slotdag van de vorige competitie wist te handhaven op het hoogste niveau. Later op de dag kan U om 18 uur Sporting Charleroi – Royal Antwerp FC gaan bekijken terwijl de eerste speeldag om 20 uur afsluit op Daknam met Sporting Lokeren – KRC Genk!

Dit is dus het programma van de eerste speeldag in de Jupiler Pro League 2017-18:

Vrijdag 27 juli 2018 om 20u30:
Standard – KAA Gent;
Zaterdag 28 juli 2018:
KV Kortrijk – RSC Anderlecht (18u);
SV Zulte Waregem – Waasland-Beveren (20u);
STVV – Cercle Brugge (20u);
KV Oostende – Moeskroen (20u30);
Zondag 29 juli 2018:
Club Brugge – KAS Eupen (14u30);
Charleroi – Antwerp (18u);
Lokeren – KRC Genk (20u);

Wel nog meegeven dat de week voordien al op zondag 22 juli 2018 om 20 uur de Belgische Supercup op het programma staat in het Jan Breydelstadion tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard!

U kan de volledige kalender van de eerste klasse bekijken via deze link:
Sport.be

In de Proximus League begint de nieuwe competitie een week later op vrijdag 3 augustus 2018 in Limburg met het duel tussen Lommel en Union Saint-Giloise met aftrap om 20u30. Nieuwkomer KV Mechelen speelt op zaterdag 4 augustus 2018 de eerste competitiewedstrijd in deze reeks op Den Dreef uit bij OH Leuven met aftrap om 17 uur! Om 20u30 ontvangt KVC Westerlo in ‘t Kuipje KSV Roeselare terwijl op zondag 5 augustus 2018 Tubeke de competitie om 16 uur aanvat met een thuisduel tegen KFCO Beerschot-Wilrijk.

Bekijk de volledige kalender van de Proximus League via:
Proximus11.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: België won onder leiding van bondscoach Roberto Martinez voor een goeie 21.000 toeschouwers de uitzwaaiwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Costa Rica met 4-1. Nadat Bryan Ruiz (ex-KAA Gent) de bezoekers met een knap vluchtschot op voorsprong bracht (0-1, 24ste minuut) maakten de Rode Duivels er een aantrekkelijk spektakel van met doelpunten van Dries Mertens op aangeven van Eden Hazard (1-1, 31ste minuut), Romelu Lukaku eerst na een knappe aanval met uiteindelijk een assist van Dries Mertens (2-1, 42ste minuut) en vervolgens na de rust met een kopbal op aangeven van de ingevallen Nacer Chadli (3-1, 50ste minuut). Een bijzonder sterk spelende Eden Hazard gaf even over het uur de aanzet voor de vierde en laatste goal van de ingevallen Michi Batshuayi na mooi afspelen van Romelu Lukaku (4-1, 64ste minuut). Jan Vertonghen, die zijn 102de interland speelde voor België had in de eerste helft (38ste minuut) ook met het hoofd gescoord maar dat doelpunt werd door de Roemeense leiding onterecht afgekeurd! De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels is op maandag 18 juni 2018 om 17 uur in het Olympisch Stadion van Sochi tegen Panama!

Share