Share

De Portugese international en aanvoerster van het nationale team Dolores Silva, die in de WK-kwalificatiecampagne ook tweemaal speelde tegen de Belgian Red Flames, stapt na twee jaar SC Braga over naar de Spaanse landskampioen Atlético Madrid!

Dolores Silva, het nummer 14 en de aanvoerster van Portugal gaat voor het eerst in Spanje voetballen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dolores Silva, geboren op 7 augustus 1991, begon haar voetbalcarrière bij Real Sport Clube in Queluz om vervolgens vier landstitels op rij en 3 nationale bekers te veroveren met Sociedade União 1º de Dezembro, een club uit Sintra. In de zomer van 2001 verliet ze die club om haar kans te wagen in de Duitse vrouwelijke Bundesliga bij FCR 2001 Duisburg maar daar werd ze al snel uitgeschakeld door een zwaar letsel aan de kruisbanden die ze opliep in een oefenwedstrijd tegen PSG. De middenveldster kwam echter sterker terug dan voordien en ze heroverde haar plaats en ook op internationaal vlak bleef ze vooruitgang boeken. In 2015 verhuisde ze van MSV Duisburg naar FF USV Jena waar ze een jaar ploeggenote was van de Belgische doelvrouw Justien Odeurs. Met Portugal was ze aanwezig op het EK 2017 in Nederland. Ze telt inmiddels 92 interlands waarin ze 12 keer scoorde voor Portugal. Vanaf het seizoen 2018-19 komt ze uit voor Atlético Madrid Feminino, de voorbije 2 seizoenen kampioen van Spanje en dus zal ze ook te zien zijn in de UEFA Women’s Champions League op weg naar de finale in Boedapest! Atlético Madrid Feminino versterkte zich eerder al met de Italiaanse international Elena Linari van Fiorentina!

Lees nog meer over deze transfer via:
Mundo Deportivo
en via:
AS

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share