Share

Op woensdag 4 juli 2018 is de kalender van de vrouwelijke Bundesliga 2018-19 bekend geworden. Europees kampioene Jackie Groenen moet met haar club op de openingsdag meteen op bezoek bij titelverdediger en bekerhouder VfL Wolfsburg!

Tenzij er in een van de komende weken nog ergens een transfer opduikt spelen er volgend seizoen voorlopig geen Belgian Red Flames meer in de Duitse Bundesliga. Tessa Wullaert verliet immers VfL Wolfsburg voor Manchester City terwijl Justien Odeurs na haar vertrek bij FF USV Jena voorlopig nog op zoek is naar een nieuwe club. Toch blijft het Duitse vrouwenvoetbal interessant aangezien er enorm veel topspeelsters in deze competitie aktief zijn waaronder een aantal Europese kampioenen zoals bijvoorbeeld Jackie Groenen (1.FFC Frankfurt), Jill Roord en Lineth Beerensteyn (Bayern München) en Desiree van Lunteren (SC Freiburg).

Jill Roord en Bayern München starten het seizoen 2018-19 met een uitwedstrijd bij Bayer 04 Leverkusen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De competitie begint pas in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 na de laatste groepswedstrijden in de WK-kwalificatie!. VfL Wolfsburg, vorig seizoen winnaar van de dubbel en verliezend UWCL-finalist, ontvangt dan 1.FFC Frankfurt terwijl Bayern München, het team dat vorig jaar tweede werd en de Duitse bekerfinale speelde, begint met een uitwedstrijd bij Bayer 04 Leverkusen. Op de 3de speeldag op zondag 30 september 2018 staat de topaffiche tussen VfL Wolfsburg en Bayern München al op het programma in het AOK-Stadion van Wolfsburg.

Bekijk hieronder het programma van de openingsdag in het weekend van 15/16 september 2018:
VfL Wolfsburg – 1.FFC Frankfurt;
SC Sand – SC Freiburg;
MSV Duisburg – SGS Essen;
Bayer 04 Leverkusen – Bayern München;
Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen;
TSG 1899 Hoffenheim – 1.FFC Turbine Potsdam.

Bekijk het volledige speelplan voor het seizoen 2018-19 via:
DFB.de

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share