Share

Esther Oversteyns lukte het voorbije seizoen voor het beloftenteam van KRC Genk Ladies maar liefst 38 doelpunten. Daarmee werd haar team kampioen in de 2de klasse B en dwong het de promotie naar eerste klasse af. Afgelopen maandag 2 juli 2018 was Esther samen met vele andere Belgische fans op het Dusartplein in Hasselt getuige van de spektaculaire remonte van de Rode Duivels tegen Japan. Nadien was ze even te zien in het Journaal op Eén waarbij ze haar euforie de vrije loop liet! Voor Brazilië – België van vrijdag 6 juli 2018 spraken we even met de spits die ook ooit Belgisch jeugdinternational was!

Esther Oversteyns, centraal in het midden met nummer 23, met het beloftenteam van KRC Genk Ladies dat het voorbije seizoen kampioen speelde in 2de klasse B! Foto – (c) KRC Genk Ladies/Dave Rietbergen

Esther, wie is jouw favoriete speler op dit WK?
Esther Oversteyns: Romelu Lukaku ?

Wordt hij topschutter van het tornooi? Of gaat hij vrijdag scoren tegen Brazilië?
Esther: Topschutter denk ik niet… aangezien Harry Kane er al 6 heeft! En Engeland gaat sowieso nog een ronde verder geraken. Maar hij gaat zeker een goaltje meepikken of zeker een assist! Ook al gaat het niet simpel worden tegen Brazilië, maar ik heb er alle geloof en vertrouwen in… Ik ben optimistisch!

Dus we winnen tegen Brazilië? Binnen de 90 minuten of na verlengingen of met de strafschoppen misschien?
Esther: Ik denk een gelijkspel en dan erop en erover in de verlengingen!

Je zei ook al dat Engeland een ronde verder gaat. Die spelen dan de halve finale tegen?
Esther: Engeland wint denk ik wel tegen Zweden… en dan Rusland of Kroatië. Rusland is als thuisland wel erg gedreven en ze hebben de supporters mee maar Kroatië is ook zeker niet te onderschatten met Modric, Rakitic enzovoort.

Dus de andere halve finale wordt Engeland-Kroatië of toch Engeland-Rusland?
Esther: ik ga voor Rusland!

Esther Oversteyns aan de bal in de Women’s BeNeLeague voor STVV op bezoek bij Club Brugge in 2012! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Wij stonden ondertussen al in de halve finale. Wie komen we daar vervolgens tegen volgens jouw?
Esther: Gho… die zijn zeker aan elkaar gewaagd! Uruguay wint, meer ervaring…

Ok dus dan zijn we Frankrijk ook al kwijt! De halve finales van het WK zijn dus België-Uruguay en Rusland-Engeland! En we krijgen dan welke finale uiteindelijk?
Esther: Belgie – Engeland maar dan wel met de eerste elftallen ? haha

We zijn dus ook beter dan Uruguay?
Esther: Het zijn pure gokken hè ?

Ja, maar misschien ook omdat je verwacht dat Edinson Cavani er misschien niet bij zal lopen?
Esther: Cavani dat is afhankelijk van zijn blessure inderdaad maar ik denk dat als we in topvorm zijn we zeker beter zijn!

Goed zo en dan in de finale met de eerste ploegen winnen we wellicht makkelijk?
Esther: Daar durf ik me niet echt over uit te spreken. Het zou wel heel mooi zijn moest België het WK winnen! En ik ben ook echt heel optimistisch omdat we nu wel echt een topploeg hebben en er ook mee spelen … Hazard is in vorm, Lukaku doet het goed, we hebben scorend vermogen en we kunnen ook op de invallers rekenen!

We maken dus een serieuze kans om het te halen!
Esther: We gaan ervoor!

Esther Oversteyns (links) scoorde zopas een doelpunt voor België U19 tegen de leeftijdsgenoten uit Wales! Silke Sneyers komt voor de high five op dinsdag 15 maart 2011! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dan nog even terug naar jouw verleden. Denk je nog terug aan de tijd toen je zelf international was bij de Belgian Red Flames U19. Je scoorde toen zelf ook doelpunten voor België! Hoe voelde dat aan?
Esther: Ik was niet echt een vaste waarde in het nationale team U19, maar het was wel een vereerd gevoel er te mogen bij zijn en in te vallen zeker als je ziet dat de speelsters die toen bij mij bij de U19 speelden nu in het buitenland vertoeven. En als je dan een doelpuntje kunt meepikken voor uw land is dat altijd mooi meegenomen. Het zijn leuke herinneringen om op terug te blikken.

Straks met het beloftenteam van KRC Genk Ladies begin je opnieuw in de eerste klasse? Wanneer beginnen jullie te trainen?
Esther: Op maandag 23 juli starten we met de voorbereiding. Eerste klasse zal weer een stapje hogerop zijn, maar heel het team zal de uitdaging aangaan en er weer volledig voor gaan. We willen er het beste van maken!

En België – Brazilië nu vrijdag volg je opnieuw op het Dusartplein in Hasselt?
Esther: Hoogstwaarschijnlijk wel. Sowieso ergens op een groot scherm kijken onder het volk, de sfeer meepikken en allen samen de Belgen naar de overwinning schreeuwen en hopelijk de halve finale!

Dank voor je reactie, veel plezier nu vrijdag bij België – Brazilië en ook al succes voor het nieuwe seizoen bij KRC Genk Ladies!

Bekijk ook nog een van de doelpunten van Esther Oversteyns op weg naar de titel met het beloftenteam van KRC Genk Ladies (na 03.52) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor nog meer over het Belgische vrouwenvoetbal en het WK 2018:
Vrouwenteam.be

Voor meer over België – Brazilië ga naar:
Vrouwenteam.be

Herbekijk het Journaal van maandag 2 juli 2018 via:
VRT – Journaal

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Bekijk ook het oefenprogramma van KRC Genk Ladies via:
Website KRC Genk Ladies

Share