Share

De Belgische Super League is vaak een tussenstation voor een mooie transfer naar het buitenland. Zowel de Nederlandse Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies) als de Kroatische doelvrouw Doris Bacic (RSC Anderlecht) hebben inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden.

Nadine Hanssen met een goeie pass tijdens de bekerfinale 2016 met RSC Anderlecht in ‘t Kuipje van Westerlo tegen Lierse SK. Solange Carvalhas kijkt toe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor de 24-jarige Nadine Hanssen ligt die na haar tussenstop bij RSC Anderlecht en haar Limburgs avontuur bij KRC Genk Ladies, de twee clubs waarmee ze een Belgische bekerfinale speelde, bij Aston Villa, een club uit Birmingham die in het komende seizoen uitkomt in het FA Women’s Championship, dat is het tweede niveau in Engeland.

Doris Bacic hier links op de foto bij het titelfeest van RSC Anderlecht naast, Ella Van Kerkhoven en Inez Fernandez Gonzalez, op 1 mei 2018 in Tubeke! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Doris Bacic, de 23-jarige doelvrouw van het Kroatische nationale vrouwenvoetbalteam die het voorbije seizoen bij RSC Anderlecht de tweede keeper was na Inès Fernandez, trekt dan weer naar Italië. Ze stapt gewoon over van de Belgische naar de Italiaanse landskampioen want ze tekende voor Juventus!

Doris Bacic mocht al poseren met haar trui bij Juventus! Foto – (c) Juventus

Uiteraard wensen we beide speelsters veel succes met hun nieuwe uitdaging!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share