Voor de meeste Belgian Red Flames in het buitenland was het een leuk weekend en dan in het bijzonder voor Tine Schryvers en Gouden Schoen Janice Cayman. Zij scoorden allebei!

Tine Schryvers lukte op de 14de speeldag van de Zweedse Damallsvenskan haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Ze mocht bij haar club Kristianstads DFF in de thuiswedstrijd tegen Växjö DFF na 59 minuten invallen voor Saga Jontoft en dat viel bijzonder goed mee want ze scoorde in de toegevoegde tijd het winnende doelpunt (1-0, 90ste + 1′ minuut). Door de overwinning blijft Kristianstads DFF op de 4de plaats met 23 punten uit 14 wedstrijden. Dat zijn er 7 minder dan leider Pitea. Rosengard staat 2de met 29 punten, Göteborg 3de met 28 punten en Linköping 5de met 22 punten. Op de volgende speeldag op zondag 26 augustus 2018 gaat Kristianstads DFF op bezoek bij leider Pitea.

Bekijk het doelpunt van Tine Schryvers via:
Fb Damallsvenskan

De Belgische Gouden Schoen Janice Cayman ging dan weer met Montpellier op bezoek bij FC Barcelona. De Belgian Red Flame bracht haar club met 2 doelpunten in de eerste helft op een dubbele voorsprong (0-1, 12de en 0-2, 25ste minuut) vooraleer Alexia Putellas net na de rust kon milderen (1-2, 50ste minuut).

Bekijk de video met haar goals dankzij Barça TV:
Fb FCBfemeni

Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen won met PSG de Gipuzkoa Elite Women Football Cup. In de finale in San Sebastian versloeg PSG zondag Atlético Madrid met 4-1. Davinia speelde in de finale 74 minuten vooraleer ze bij een 2-0-voorspong naar de kant mocht en vervangen werd door Naomie Vagre.

PSG was fier met de behaalde trofee in Spanje! Foto – (c) PSG

Hieronder geven we U ook nog enkele resultaten van andere oefenduels de voorbije dagen:

KAA Gent Ladies – Lille OSC 5-3 (3-1);
Goals: 7′ Lenie Onzia 1-0, 12′ Ouleymata Sarr 1-1, 14′ Mariam Abdulai Toloba 2-1 op strafschop, 34′ Mariam Abdulai Tolob 3-1, 46′ Ouleymata Sarr 3-2, 68′ Caroline La Ville 4-2, 70′ Nicky Van den Abbeele 5-2, 73′ Ouleymata Sarr 5-3!

KRC Genk Ladies – PEC Zwolle 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: Celien Guns 1-0, Gwen Duijsters 2-0;

KAA Gent Ladies B – Excelsior Barendrecht 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 52′ Amani 0-1, 61′ Summer Rogiers 1-1;

Standard B – Borussia Mönchengladbach B 3-1;
Doelpunten: Magali Dinon, Julie Noé, Charlotte Catinus voor Standard B, Barbara Müller voor BMGL B;

Massenhoven – KSK Heist 3-0;
KRC Genk Ladies B- KFC Merelbeke 10-0;
KRC Genk Ladies C – Miecroob Veltem 2-1;
Bayern München – PSV (Aline Zeler, Sara Yüceil) 9-0;
FC Twente (Nicky Evrard, Jassina Blom) – MSV Duisburg 0-0;