In de eerste provinciale West-Vlaanderen stonden er op de 3de speeldag al enkele affiches op het programma. Vier teams die nog ongeslagen waren speelden onderlinge duels namelijk KFC Moerkerke – KSV Bredene en KFC Heist Ladies – SK Staden.

Alaia Chaffart (rechts), die de score opende, gaat hier het duel aan met Tine Provoost (KFC Moerkerke)! Foto – (c) KFC Moerkerke/Nikolay Holthoff

KSV Bredene ging op bezoek bij KFC Moerkerke zonder de geblesseerde Silke Willem en al vroeg in de wedstrijd viel ook Kelly Maene, overgekomen van tweedeklasser KDC Ruddervoorde, uit met een knieblessure. Zij is straks wellicht een tweetal maanden onbeschikbaar. Toch kwam KSV Bredene op voorsprong toen Alaia Chaffart al bij de eerste kans van de wedstrijd raak trof, een schot na een assist van Joke Vandevelde (0-1). Acht minuten voor de rust kwam de thuisploeg langszij dankzij een rake kopbal van Jana Van De Moere (1-1). KFC Moerkerke was nog niet uitgeraasd want op slag van rust pakte Lynnde Ketels nog uit met een fantastisch afstandschot. De bal ging binnen! Zo stond het halfweg 2-1!

Kelsey Schoutteet drijft op met de bal aan de voet, Lynnde Ketels (hier centraal kijkend naar de bal) zette KFC Moerkerke nog voor de rust op voorsprong! Foto – (c) KFC Moerkerke/Nikolay Holfthoff

Na de pauze bleef KFC Moerkerke de wedstrijd domineren. Het was agressiever en taktisch sterker dan de bezoekers maar het was wachten tot over halfweg de tweede helft vooraleer er ook een derde doelpunt viel. Valerie Bisschop zorgde daarvoor (3-1, 72ste minuut). De vraag was of KSV Bredene nu nog kon terugslaan. Dat gebeurde niet, het was integendeel KFC Moerkerke dat nog verder uitliep dankzij een tweede goal van Valerie Bisschop (4-1) en eentje in het slot van Jolien Cocquyt (5-1). Zo nam de thuisploeg sportieve revanche voor het eerdere 1-8-verlies in de Beker van West-Vlaanderen en blijft het team van trainer Philip Pannier ook na 3 speeldagen ongeslagen aan de kop van het klassement!

KFC Moerkerke juicht na een schitterende competitiestart! Foto – (c) KFC Moerkerke/Nikolay Holthoff

Ook SK Staden heeft na 3 wedstrijden nog altijd het maximum van de punten. SK Staden, op zondag 6 november 2016 het laatste team dat op bezoek bij KFC Heist Ladies won, stond al vroeg op voorsprong dankzij een succesvolle lobbal van Faye Verlae (0-1, 5de minuut). De thuisploeg waar o.a. topschutster Annelies Vanwelden ontbrak had pech toen Isaline Sys na een rush op links snoeihard op de lat schoot. Nog voor halfweg de eerste helft verloor het ook Jana Daneels met een blessure. SK Staden verdubbelde dan de voorsprong via Sharon Van Acker (0-2, 26ste minuut) en vijf minuten later vond ook Eline Devolder door een bos van benen een gaatje om te scoren (0-3, 31ste minuut). De thuisploeg probeerde nog voor de rust het tij te doen keren maar het zat niet mee in de afwerking. Net voor het uur viel dan toch het doelpunt van de hoop toen Ellen Vansteelant na een voorzet van Jana Stolle aan de eerste paal kon binnentikken (1-3, 59ste minuut). KFC Heist Ladies begon er opnieuw voluit in te geloven maar de aansluitingstreffer werd afgekeurd wegens buitenspel. SK Staden nam daarna de wedstrijd opnieuw in handen en in de slotminuut kon het de uitwinst nog ruimer maken dankzij een succesvolle rebound van Katinka Rommens (1-4, 90ste minuut). KFC Heist Ladies verloor dus na bijna 2 jaar nog eens een thuiswedstrijd en het valt voor het bezoek aan BS Westhoek terug naar een gedeelde 4de plaats op 3 punten van het leiderstrio.

Vreugde bij SK Staden na de overwinning op bezoek bij KFC Heist Ladies! Foto – (c) SK Staden/ MaVdW

Naast KFC Moerbeke en SK Staden begon ook nieuwkomer SW Ladies Harelbeke aan de competitie met een 9 op 9! Het team van trainer Luc Vandenberghe won na een faire en doelpuntenrijke wedstrijd met maar liefst 4-6 op bezoek bij SK Reningelst nadat het bij de rust 3-3 stond. Pas in de tweede helft konden de bezoekers afstand nemen in een gelijkopgaande wedstrijd waarin enkele kleine foutjes bij de thuisploeg voor het verschil zorgden. Jill Depreiter lukte 3 goals voor SK Reningelst dat in de eerste helft ook één keer op voorsprong kwam via Ine De La Meilleure (3-2). Bij de bezoekers waren de doelpuntenmakers Valerie Vanmellaerts, Lisa Marie Callemyn en Marie Vandenberghe (dochter van de coach), die allen 2 keer raak troffen!

SW Ladies Harelbeke juicht na een seizoenstart met 9 op 9! Foto – (c) SW Ladies Harelbeke/Amalia Carpentier

Op deze speeldag noteerden we ook nog puntendelingen in Ladies Oudenburg – BS Westhoek (2-2) en VV Koekelare – SC Zonnebeke (1-1) terwijl er uitoverwinningen waren voor Cerkelladies Brugge (de eerste driepunter van het seizoen) en de beloftenteams van FW Diksmuide-Merkem en Dames VK Egem!

Het gelijkspel op bezoek bij Ladies Oudenburg werd bij BS Westhoek gevierd als een overwinning! Foto – (c) BS Westhoek/ HaPl

Dit waren alle uitslagen op de 3de speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen:
KFC Moerkerke – KSV Bredene 5-1;
KFC Heist Ladies – SK Staden 1-4;
Ladies Oudenburg – BS Westhoek 2-2;
VV Koekelare – SC Zonnebeke 1-1;
KSV De Ruiter Roeselare – Cerkelladies Brugge 2-4;
KSKV Zwevezele B – FW Diksmuide-Merkem B 1-2;
SK Reningelst – SW Ladies Harelbeke 4-6;
DV Kortrijk – Dames VK Egem B 1-5;