Op de 3de speeldag in de eerste klasse werden er slechts 4 wedstrijden gespeeld. In al die wedstrijden werd er gescoord en er vielen geen enkele puntendeling te noteren.

Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst) zet Ellen Martens (Club Brugge) op het verkeerde been! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club Brugge haalde in de topaffiche thuis tegen SC Eendracht Aalst het zwaarst uit. Het werd met dubbels van Julie Meseure voor de rust en van Amelie Verbeke op het einde maar liefst 5-0 want tussenin scoorde ook Sharon Desaever nog vanop de strafschopstip! Club Brugge heeft na 3 wedstrijden nog altijd het maximum!

Massenhoven ging in de rij staan tijdens de politiecontrole op de Brusselse Ring! Foto – (c) Massenhoven / FS

Massenhoven moest op verplaatsing naar Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Op de Brusselse ring werd de bus even aan de kant gezet voor een grondige politiecontrole maar ze konden na enig oponthoud hun weg toch vervolgen. Eenmaal op het veld hielden ze heel lang de brilscore op het bord en helemaal op het einde lukten ze zelfs nog het winnende doelpunt via Jolien Baeten (0-1, 88ste minuut)!

Vreugde bij Massenhoven na de overwinning op bezoek bij USGHT! Foto – (c) Massenhoven/FS

Kontich kwam thuis tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies net voor de rust op voorsprong dankzij een succesvol omgezette strafschop van Lucinda Michez (1-0). Even over het uur zorgde Janne Geers voor de gelijkmaker (1-1) maar via Chiara Wielockx (2-1) leken de 3 punten toch thuis te zullen blijven. Late doelpunten van Hanne Merkelbach (2-2) en van Yenthe Kerckhofs (2-3) beslisten daar anders over!

Niet alleen Massenhoven en de beloften van KRC Genk Ladies wonnen buitenshuis. Dat deed ook VC Moldavo dat via Janna Van Hove (4de minuut) en Larissa Van Gils (70ste minuut) 0-2 uitliep op bezoek bij Tongeren. Evita Vanlangenaeker lukte nadien wel nog de aansluitingstreffer maar het was VC Moldavo dat met de 3 punten naar huis mocht!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in 1ste klasse:

Club Brugge – SC Eendracht Aalst 5-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 23′ Julie Meseure 1-0, 26′ Charlotte Laridon 2-0, 69′ Sharon Desaever 3-0 op strafschop, 78′ Amelie Verbeke 4-0, 89′ Amelie Verbeke 5-0.

USGTH – Massenhoven 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 88′ Jolien Baeten 0-1.

Kontich – KRC Genk Ladies B 2-3 (rust: 1-0);
Doelpunten: 44′ Lucinda Michez 1-0 op strafschop, 61′ Janne Geers 1-1, 70′ Chiara Wielockx 2-1, 85′ Hanne Merkelbach 2-2, 88′ Yenthe Kerckhofs 2-3.

Tongeren DV – VC Moldavo 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 4′ Janna Van Hove 0-1, 70′ Larissa Van Gils 0-2, 77′ Evita Vanlangenaeker 1-2.

SC Eendracht Aalst tijdens de minuut ter nagedachtenis van Jella Lauwens! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Deze duels werden afgelast vanwege het afscheid van hun speelster of ex-speelster Jella Lauwens:
Standard B – KVK Svelta Melsele;
SV Zulte Waregem – FWS Woluwe;
FW Diksmuide-Merkem – KAA Gent Ladies B;

Ook vrouwelijk blauw-zwart stond bijeen in de minuut ter nagedachtenis van Jella Lauwens! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

14.KVK Svelta Melsele 2-0 (2-6);

SC Eendracht Aalst, hier voor aanvang van de wedstrijd op Club Brugge, ontvangt op de volgende speeldag de beloften van Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit is het programma voor de 4de speeldag op zaterdag 29 september 2018 om 15 uur: