De 2de speeldag in de Belgische Super League werd gespreid over vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2018. De affiche was uiteraard het duel tussen regerend landskampioen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies, de bekerwinnaar van 2017. Beide ploegen waren overigens de enige winnaars op de openingsdag zodat er nog maximum één team na 2 speeldagen kon behouden. Of zou het een gelijkspel worden op het Belgian Football Center in Tubeke?

Vooraf was er uiteraard een minuut ter nagedachtenis van Jella Lauwens, de ex-speelster van KAA Gent Ladies! Foto – (c) RSC Anderlecht/Louis Evrard

Dat was het in elk geval al bij de rust na goals van Ella Van Kerkhoven (met een kopbal werd het 1-0) en Kassandra Missipo (1-1) maar kort na de rust zorgde Sarah Wijnants voor een paars-witte voorsprong (2-1). Het gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden toen Mariam Abdulai Toloba na een fout van Laura Deloose op Elena Dhont de Gentse strafschop voor de 2-2 verzilverde (81ste minuut). Maar uiteindelijk zorgde Laura De Neve, de captain van RSC Anderlecht, met een succesvolle vrije trap voor de tweede overwinning van het seizoen van de titelverdediger!

Ook RSC Anderlecht applaudiseerde ter nagedachtenis van de betreurde Jella Lauwens! Foto – (c) RSC Anderlecht/Louis Evrard

In Standard – OH Leuven met bij de bezoeksters flink wat ex-vrouwelijke Rouches bleef de beginscore de volledige wedstrijd op het bord. Het werd dus 0-0 en een puntje voor beide teams!

Op zaterdag 15 september 2018 nam KRC Genk Ladies al voor de rust de maat van KSK Heist dat in de tweede helft nog slechts één doelpunt moest toestaan!

Na de 21 goals op de openingsspeeldag noteerden we nu slechts 10 doelpunten en geen enkele speelster lukte dit keer 2 doelpunten. De 3de speeldag is door de wedstrijden van de Belgian Red Flames U17 in de eerste EK-kwalificatieronde 2018-19 in gekrompen tot één duel. Enkel KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies komen nu vrijdagavond 21 september 2018 in actie en dat op het PGB-stadion in Oostakker!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag in de Belgische Super League:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 3-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 14′ Ella Van Kerkhoven 1-0, 27′ Kassandra Missipo 1-1, 49′ Sarah Wijnants 2-1, 81′ Mariam Abdulai Toloba 2-2 op strafschop, 85′ Laura De Neve 3-2.

KSK Heist – KRC Genk Ladies 0-5 (rust: 0-4);
Doelpunten: 6′ Yuna Appermont 0-1, 23′ Floor Caelen 0-2, 30′ Silke Leynen 0-3, 40′ Emma Coolen 0-4 owngoal, 75′ Celien Guns 0-5.

6. KSK Heist 2-0 (1-14).

Amber Maximus van KAA Gent Ladies is voorlopig de topschutter in de Super League 2018-19. 3 speelsters van RSC Anderlecht volgen op 2 doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Topschutters:

5 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

3 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

1 goal:
Noémie Gelders (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Anaëlle Wiard (OH Leuven), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies).

***Het programma voor de 3de speeldag op vrijdag 21 september 2017 om 20 uur 30:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (PGB-stadion, Eikstraat, Oostakker);
Scheidsrechter: Istvan Lagaert met als assistenten Christophe Snoeck en Ilka Bosmans.

OH Leuven – KSK Heist wordt op zondag 4/11/2018 om 15 uur gespeeld!
Voor RSC Anderlecht – Standard wordt er gezocht naar een nieuwe datum!