Er waren maar liefst 8 nieuwkomers in de eerste provinciale Antwerpen dit seizoen. Na 4 speeldagen zijn er nog 2 leiders met het maximum van de punten en dat zijn de 2 ploegen die vorig seizoen kampioen werden in 3de provinciale: KVC Westerlo Ladies en KVV Vosselaar!

KVC Westerlo ging afgelopen zaterdag op bezoek bij het beloftenteam van KSK Heist, dat na 3 speeldagen ook nog het maximum had, maar het waren de bezoekers die aan het langste eind trokken. Het team van trainer Andy Dams kwam op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Lara Cauwenberghs (0-1) waarna Britt Labro nog voor de rust de score verdubbelde (0-2). In de tweede helft zorgde Britt Labro met haar tweede goal gescoord vanuit een vrije trap dit keer voor de 0-3 waarna de thuisploeg de eer kon redden via Evelien De Haes (1-3). Ook nog melden dat Paulien Geentjes, de doelvrouw van de beloften van KSK Heist, in de tweede helft bij een stand van 0-3 een tweede strafschop van Lara Cauwenberghs uit haar doel wist te houden! KVC Westerlo Ladies speelt nu op zaterdag 22 september 2018 om 14 uur thuis tegen KFC Ranst! De beloften van KSK Heist ontvangen om 9u30 al het beloftenteam van Kontich!

Foto – (c) KVV Vosselaar

KVV Vosselaar speelde eveneens een uitwedstrijd en dat tegen Berchem Sport, dat vorig seizoen nog in de 2de provinciale uitkwam. Daar kwam Vosselaar vroeg op voorsprong via Lara Lenaerts (0-1, 2de minuut) maar de thuisploeg sloeg terug eerst via Joyce Eyskens (1-1, 13de minuut) en vervolgens met een succesvol schot met de linkervoet van Charlotte De Cock die haar eerste competitiegoal van het seizoen lukte (2-1) en zo stond het na 20 minuten plots 2-1! Vosselaar moest dus opnieuw beginnen en het stak een tandje bij. Berchem Sport dat met hoge pressing speelde kon dat niet blijven volhouden. Lara Lenaerts zorgde op het halfuur voor de gelijkmaker (2-2) en Loes Tuytelaers kort voor de rust voor de voorsprong (2-3, 41ste minuut). In de tweede helft gingen de Voskes op hun elan door en ze dreven de score op dankzij goals van achtereenvolgens Sara Blondeel (2-4, 46ste minuut), Cartiche Tournier (2-5, 54ste minuut), Lodie Schuurmans (2-6, 63ste minuut), opnieuw Sara Blondeel (2-7, 65ste minuut), Cartiche Tournier (2-8, 80ste minuut) en tenslotte Loes Tuytelaers (2-9, 87ste minuut). De volgende opdracht van KVV Vosselaar is op zaterdag 22 september 2018 om 13 uur thuis tegen KFC Herenthout. Berchem Sport speelt zondagochtend om 10u15 uit bij FC VDP aan de Meylweg in Kontich!