VK Dadizele en FC Menen United waren goed begonnen aan het seizoen 2018-19. VK Dadizele had onder leiding van trainer Franky Vande Putte al 13 punten op 18, FC Menen United deed met Jimmy Lezeuere als coach nog beter met het maximum van de punten na 6 speeldagen en het co-leiderschap met KVK Avelgem. Op zondag 14 oktober 2018, de dag van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in België, stond deze derby op het programma aan de Oliekotstraat in Dadizele.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De thuisploeg haalde het dus in deze derby met 4-0 nadat het bij de rust al 2-0 stond. De doelpunten waren van 38′ Daphné Vande Putte, die eerder ook al de lat trof (1-0, 38ste minuut), Melissa Decroix (2-0, 44ste minuut), een strafschopdoelpunt van doelvrouw Marlies Blondeel (3-0, 69ste minuut) en een tweede goal van de namiddag van Melissa Decroix (4-0, 89ste minuut). Nog melden dat VK Dadizele in de slotfase met tien verder moest na de tweede gele kaart voor Kjenta Carton (86ste minuut) maar FC Menen United kon van de numerieke meerderheid niet meer profiteren om een eerreddend doelpunt te maken, het moest zelfs nog een doelpunt toestaan. VK Dadizele is in de stand na de overwinning in de derby vierde met 16 punten op 21 vlak achter FC Houthem dat 17 punten telt. FC Menen United valt terug naar de tweede plaats met 18 punten op 21 op 3 punten van leider KVK Avelgem.