In de tweede klasse staat op zaterdag 27 oktober 2018 de zevende speeldag op het programma. Na zes speeldagen is er nog slechts één team dat het maximum van de punten heeft en dat is in de A-reeks Wuustwezel! KAA Gent Ladies C raakte het maximum kwijt na een thuisnederlaag tegen KSK Voorwaarts Zwevezele! We geven U een kort overzicht!

Wuustwezel won de A-reeks met dubbele cijfers (14-0) tegen KDC Ruddervoorde waar Wim Dewispelaere inmiddels als coach de opvolger is van Geert Rammant. Voor Wuustwezel lukten Tinne Van Den Bergh 6, Stefanie Van Ginderen 3, Margot Dethier 3, Lize Peeters en Marieke Peeters de doelpunten!

KSK Voorwaarts Zwevezele maakte een einde aan de zegereeks van KAA Gent Ladies C! Foto – (c) VDB / Bart Vandenbroucke

KSK Voorwaarts Zwevezele kwam op bezoek bij KAA Gent Ladies C op voorsprong via Eva Deparck (0-1, 7de minuut) maar via Jasmien Mathys (1-1, 8ste minuut) en Imani Prez (2-1, 17de minuut) sloeg de thuisploeg terug. Eva Deparck zorgde kort daarna voor de 2-2 (18de minuut) en KSK Voorwaarts Zwevezele ging zelfs rusten met een voorsprong na een goal van Annelies Vangheluwe (2-3, 35ste minuut). Via Céline Vandekerckhove (2-4, 56ste minuut) en Jolien Vandepitte (2-5, 62ste minuut) werd het uiteindelijk nog een ruime overwinning voor de bezoekers en dus ook de eerste nederlaag voor KAA Gent Ladies C in deze competiite! Zowel Dames VK Egem (5-0 tegen Loenhout SK met 3 goals van Lobke Haeck) als het beloftenteam van SV Zulte Waregem (1-6 op bezoek bij het beloftenteam van SC Eendracht Aalst) wonnen met 5 doelpunten verschil. Bij SV Zulte Waregem lukten Daniela Alvarez en Lea Vandevelde 2 goals!

Ook Laura Polfliet lukte 2 vroege goals (5de en 13de minuut) in het 2-2-gelijkspel van Olsa Brakel thuis tegen Maria-ter-Heide dat in het laatste kwartier langszij kwam via Floo Antonissen (77ste minuut) en Jorien Dictus (81ste minuut). Estelle Dessilly trof eveneens 2 keer raak in de 3-1-winst van het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage tegen GFA Sinaai! Onderaan tenslotte boekte het beloftenteam van Club Brugge de eerste overwinning van het seizoen! Het won thuis tegen KSV Sottegem met 4-1! Hier scoorde Silke Choteau 2 keer!

Bekijk de samenvatting van Club Brugge B – KSV Sottegem met dank aan Siebe Cambier:

14.KDC Ruddervoorde 6-0 (2-29);

Dit is het programma voor de 7de speeldag op zaterdag 27 oktober 2018 om 15 uur:
SV Zulte Waregem B – Club Brugge B (17u);

In de tweede klasse B won het beloftenteam van RSC Anderlecht thuis tegen ASE De Chastre met 4-2. Bij de rust stond het daar 1-1 na goals van Stéphanie Jubary voor de bezoekers (11de minuut) en Madison Hudson voor de thuisploeg (1-1, 33ste minuut). Met een strafschopdoelpunt van Camille Dinjart kwam ASE De Chastre na de rust opnieuw op voorsprong (1-2, 48ste minuut) maar een dubbel van Rhema Lord-Mears (58ste en 72ste minuut) draaide de stand om naar 3-2. Vanessa Susanna lukte in de 81ste minuut de beslissende 4-2 waardoor RSC Anderlecht B leider blijft!

KV Mechelen scoorde vlot thuis tegen Sibret! Foto – (c) Leen Van de Sande

In de achtervolging vinden we op 1 punt KV Mechelen, het beloftenteam van OH Leuven en DVC Eva’s Tienen. KV Mechelen haalde het met 7-1 tegen Sibret. Liesl Dupont lukte in dat duel 3 goals, Pure Eke 2, Valerie Jacob en Shari Nijs elk 1 voor de thuisploeg en Hampert redde de eer voor de bezoekers. Het beloftenteam van OH Leuven haalde het met 0-7 op bezoek bij RFC Luik! Voor de rust scoorden Hannah Eurlings (33ste minuut), Laura Vervacke (42ste minuut) en Jill Janssens (45ste minuut) de goals. Na de pauze waren er doelpunten van Tess Wils (53ste minuut), Caitlin. Wijnants (64ste minuut), Hannah Eurlings (70ste minuut), Tess Wils (76ste minuut). DVC Eva’s Tienen stond bij de rust al 4-0 voor tegen het beloftenteam van VC Moldavo na goals van Yentl De Coster (6de minuut), Karlijn Lycke (12de minuut), Paulien Stas (20ste minuut) en Fleur Verstappen (33ste minuut). Karlijn Lycke lukte even over het uur de 5-0 (62ste minuut), meteen de eindstand!

DVC Eva’s Tienen na de thuiswinst tegen het beloftenteam van VC Moldavo! Foto – (c) DVC Eva’s Tienen

HO Wolvertem Merchtem won met ruime cijfers op bezoek bij FC Fémina La Louvière. De doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Ilke Emmerechts (17de minuut), Tine Ceuppens (33ste minuut), Juna Van Moer (58ste minuut), Lien Van Renterghem (60ste minuut), Annabel Jacobs (68ste minuut) en een tweede keer Tine Ceuppens (88ste minuut).

HO Wolvertem Merchtem na de winst op bezoek bij RFC Liège! Foto – (c) HO Wolvertem Merchtem

Met goals van Jade Deferm (17de minuut), Nele Michiels (36ste minuut) en een strafschopgoal van Verdiana Palombo (44ste minuut) nam Bokrijk Sport al voor de rust afstand van RES Couvin-Mariembourg. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Bokrijk Sport boekte zo de tweede overwinning in de competitie dit seizoen!

Op deze 6de speeldag boekte tenslotte ook het derde elftal van Standard een eerste overwinning. Het won op bezoek bij FC Irlande Auderghem met 1-4. Bij de rust stond het 1-1 na doelpunten van Pauline Taquet (0-1, 25ste minuut) en de gelijkmaker van Rossana Moreira De Abreu (1-1, 38ste minuut). In de tweede helft lukte Laura Fasanotti (1-2, 47ste minuut), Charlotte Catinus (1-3, 65ste minuut) en Perrine Balant (1-4, 90ste + 2′ minuut) de andere goals voor de bezoekers!