Op zondag 11 november 2018, precies 100 jaar na het einde van Wereldoorlog I, stond in de 3de provinciale West-Vlaanderen een dé topaffiche op het programma tussen leider SV Wevelgem City, dat na 9 speeldagen nog altijd het maximum van de punten telde, en KSV Rumbeke, eerste achtervolger op 3 punten van de koploper.

U kan de doelpunten uit deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De wedstrijd eindigde dus op 5-3. SV Wevelgem City liep voor de rust uit tot 3-0 dankzij doelpunten van Joyce Tack (1-0, 7de minuut), Eve Lefebvre (2-0, 21ste minuut) en een kopbalgoal van Falke Geeraert (3-0, 43ste minuut). In de tweede helft zorgde Joyce Tack eerst voor de 4-0 (65ste minuut) waarna Lindsay Verschaeve een eerste keer scoorde voor de bezoekers (4-1, 68ste minuut). Zes minuten voor tijd milderde Lindsday Verschaeve tot 4-2 maar Joyce Tack lukte vervolgens haar derde doelpunt (5-2, 85ste minuut). Linsday Verschaeve zorgde op aangeven van captain Lize Devos met haar derde goal van de namiddag voor de 5-3-eindstand (87ste minuut). SV Wevelgem City heeft zo na 10 speeldagen nog altijd het maximum van de punten (30 op 30). KSV Rumbeke valt terug naar de 4de plaats met 24 punten op 30. Het moet SK Staden C (27 punten) en SW Ladies Harelbeke B (25 punten) voorlopig laten voorgaan.

Luister naar Lize Devos (KSV Rumbeke) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Falke Geeraert (SV Wevelgem City) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag op zaterdag 18 november 2018 gaat SV Wevelgem City op bezoek bij K.E. De Haan met aftrap om 17 uur. Om 14u30 ontvangt KSV Rumbeke al het beloftenteam van BS Westhoek. De week nadien op zaterdag 25 november 2018 speelt SV Wevelgem City thuis tegen SK Staden C met aftrap om 14u30. KSV Rumbeke gaat op die dag op bezoek bij Dames VK Egem C ook met aftrap om 14u30.

Lees nog meer over de wedstrijd via:
Website KSV Rumbeke

PS: De wedstrijd werd na 34 minuten noodgedwongen meer dan een kwartier stilgelegd aangezien Charlotte Libberecht, de rechtsachter van SV Wevelgem City, bij een ongelukkig contact een breuk opliep aan het linkerbeen. Het was wachten tot de medische hulpverleners ter plaatse waren om haar van het veld te kunnen brengen in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Deze redactie wenst Charlotte Libberecht een voorspoedig herstel toe!