Het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele zorgde voor een grote verrassing op de 12de speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen. Het won thuis met het kleinste verschil tegen KFC Heist Ladies!

De thuisploeg, die in de vorige thuiswedstrijd tegen DV Kortrijk voor het eerst won dit seizoen, had zich versterkt met drie speelsters uit het team van 2de klasse en lukte al in de 4de minuut het enige doelpunt van de wedstrijd via Nele Debyser (1-0). KFC Heist Ladies, dat speelde zonder topschutter Annelies Vanwelden en Jana Stolle, domineerde nadien de wedstrijd maar het kwam niet tot scoren. Beide teams troffen wel nog de lat.

SK Staden na de ruime overwinning in de derby op bezoek bij KSV De Ruiter Roeselare! Foto – (c) SK Staden/ED

Op deze speeldag scoorden een flink aantal speelsters 4 goals. Valerie Vanmellaerts deed dat in de 9-1-winst van SW Ladies Harelbeke tegen BS Westhoek. Ook Bianka Ternier lukte er 4 voor SK Staden in de derby op bezoek bij KSV De Ruiter Roeselare. Magali Boi was in dat duel 3 keer succesvol waardoor het uiteindelijk 0-7 werd.

Jana Defever (in het midden met de aanvoerdersband) was 3 keer succesvol voor het verliezende DV Kortrijk op bezoek bij KFC Moerkerke! Foto – (c) KFC Moerkerke/Nikolay Holthoff

En we noteerden er ook nog 4 voor Evy Vandenbogaerde voor KFC Moerkerke thuis tegen DV Kortrijk. Het werd daar na een 5-0-ruststand uiteindelijk 10-3. Bij de bezoekers lukte Jana Defever in die tweede helft 3 goals! Lobke Haeck trof zelfs 4 keer raak in de tweede helft voor het beloftenteam van Dames VK Egem op bezoek bij Cerkelladies Brugge! Steffi Verkindere lukte het andere doelpunt voor de bezoekers ook al na de rust!

Het beloftenteam van Dames VK Egem scoorde 5 keer in de tweede helft op bezoek bij Cerkelladies Brugge! Foto – (c) Dames VK Egem / SV

Ook nog meegeven dat Brookelynn Cooreman met twee goals in de tweede helft het beloftenteam van FW Diksmuide-Merkem op weg zette naar winst thuis tegen KSV Bredene (4-1) en dat Jill Depreiter een dubbel scoorde voor SK Reningelst in de overwinning op bezoek bij SC Zonnebeke (1-3).