Share

Op zaterdag 24 november 2018 stond er een volledige speeldag op het programma in de eerste en tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. U kan hieronder alle uitslagen van die wedstrijden bekijken.

***1ste klasse – 10de speeldag:
SC E. Aalst – KAA Gent Ladies B 1-1;
SV Zulte Waregem – Kontich 1-4;
FWS Woluwe – Club Brugge 0-2;
Svelta Melsele – Massenhoven 1-0;
Tongeren DV – USGTH 5-1;
Standard B – FW Diksmuide-Merkem 4-2;
VC Moldavo – KRC Genk Ladies B 3-2;

Bekijk de samenvatting van FWS Woluwe – Club Brugge met dank aan Siebe Cambier:

Club Brugge is opnieuw leider in 1ste klasse na winst op bezoek bij FWS Woluwe. Club Brugge heeft 22 punten uit 10 wedstrijden, FWS Woluwe 22 uit 9 duels. SV Zulte Waregem, dat net als FWS Woluwe voor het eerst verloor dit seizoen, is derde met 20 punten uit 9 wedstrijden. Onderaan wonnen zowel Kontich nu 11de met 11 punten uit 10 wedstrijden, het beloftenteam van Standard 12de met 9 punten en Tongeren DV 13de met ook 9 punten. Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem ziet dus de concurrentie weglopen en blijft voorlopig alleen laatste met 3 punten uit 10 duels.

***2de klasse A – 10de speeldag:
Club Brugge B – KDC Ruddervoorde 3-0;
Dames VK Egem – Olsa Brakel 4-3;
Wuustwezel – KSKV Zwevezele 2-2;
USGTH – KAA Gent Ladies C 0-7;
SC E. Aalst B – Maria-ter-Heide 1-4;
KSV Sottegem – Loenhout SK 5-4;
SV Zulte Waregem B – GFA Sinaai 2-1;

Wuustwezel blijft ondanks het eerste puntenverlies van het seizoen leider met 28 punten uit 10 wedstrijden. KSK Voorwaarts Zwevezele blijft ongeslagen en tweede op 2 punten van de leider. Ook Dames VK Egem, de derde in de stand, is nog altijd ongeslagen met nu 24 punten op 30. Onderaan sprong KSV Sottegem over Loenhout SK naar de 11de plaats met nu 10 punten uit 10 wedstrijden. Loenhout SK is 12de met 9 punten, het beloftenteam van SC Eendracht Aalst 13de met 6 punten uit 10 wedstrijden en KDC Ruddervoorde staat 14de en laatste nog altijd zonder punten in deze reeks.

***2de klasse B – 10de speeldag:
RSC Anderlecht B – DVC Eva’s Tienen 0-1;
RFC Liège – VC Moldavo B 1-9;
Bokrijk Sport – Standard C 3-5;
FC Fémina La Louvière – OH Leuven B 0-7;
KV Mechelen – FC Irlande Auderghem 7-1;
KHO Wolvertem Merchtem – Sibret 3-1;
RES Couvin-Mariembourg – ASE De Chastre 1-4;

Het beloftenteam van OH Leuven is nog altijd alleen leider maar nu met 27 punten uit 10 wedstrijden. Het beloftenteam van Moldavo en ASE De Chastre zijn de eerste achtervolgers op 3 punten, DVC Eva’s Tienen is vierde met 4 punten achterstand. KV Mechelen en het beloftenteam van RSC Anderlecht staan op een gedeelde vijfde plaats met 22 punten uit 10 wedstrijden. Onderaan vinden we op de 11de plaats Bokrijk Sport met 6 punten, FC Irlande Auderghem is 12de met 4 punten, RES Couvin-Mariembourg heeft eveneens 12 punten terwijl FC Fémina La Louvière nog altijd 14de en laatste is zonder punten!

***Jupiler Pro League – 16de speeldag:

KRC Genk – Cercle Brugge 1-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 26′ Joseph Aidoo 0-1, 35′ Serge Gakpé 0-2, 90′ + 6′ Leandro Trossard 1-2.
Rode kaart: 80′ Arnaud Lusamba (Cercle Brugge) (2x geel);

Het was de eerste competitienederlaag dit seizoen van herfstkampioen KRC Genk, dat wel aan de leiding blijft met 35 punten uit 16 wedstrijden!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share