Share

In de tweede klasse A waren er voor de 10de speeldag nog altijd drie clubs ongeslagen. Vraag was of dat ook nog het geval zou zijn op zaterdagavond 24 november 2018 na de topaffiche Wuustwezel – KSK Voorwaarts Zwevezele.

Eva Deparck juicht na één van haar goals op bezoek bij Wuustwezel! Foto – (c) Damesvoetbal Wuustwezel / KC

Het antwoord is ja want beide teams maakten er in het Stadion Kattegat van Wuustwezel een bijzonder leuk kijkstuk van, echte reclame voor het vrouwenvoetbal. Voor fans en publiek was het meeleven van de eerste tot en met de laatste minuut met een late gelijkmaker voor de thuisploeg die uiteraard tot euforie leidde.

Enorme vreugde bij Wuustwezel na de late gelijkmaker van Paulien van den Muysenbergh! Foto – (c) Damesvoetbal Wuustwezel / KC

Naast Wuustwezel en KSKV Zwevezele is ook Dames VK Egem na tien wedstrijden nog ongeslagen. Het won immers thuis met 4-3 tegen Olsa Brakel nadat het bij de rust 1-2 was. Lobke Haeck zorgde voor de openingstreffer (1-0, 13de minuut) maar via Anne De Pauw (1-1, 29ste minuut) en Laura Polfliet (1-2, 37ste minuut) stonden de bezoekers bij de rust op voorsprong. Na de pauze zorgde Lobke Haeck op het uur voor de 2-2 maar via Yana Haesebroek klom Olsa Brakel opnieuw op voorsprong (2-3, 78ste minuut). Met nog een gelijkmaker van Lobke Haeck (3-3, 79ste minuut) met haar derde goal van de namiddag kon Lies Van Hamme uiteindelijk vanop de strafschopstip de eindstand op het bord trappen (4-3, 82ste minuut).

Lobke Haeck lukte 3 goals voor Dames VK Egem thuis tegeN Olsa Brakel! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Geena-Lisa Buyle lukte maar liefst 5 goals (2 voor de rust en 3 in de tweede helft) voor KAA Gent Ladies C op bezoek bij het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. De andere Gentse doelpunten kwamen allebei van Debby Coenraets. Maria-Ter-Heide won ook verplaatsing met 1-4 bij het beloftenteam van SC Eendracht Aalst. Stephanie Ehlen opende de score voor de bezoekers vanop de stip terwijl Lenny Oerlemans na de rust een dubbel lukte voor de groen-witten. Lissa Boeren was ook succesvol terwijl Louise Baudewyn het eerreddend doelpunt scoorde voor SC Eendracht Aalst B.

Geena-Lisa Buyle kon haar doelpunten net op één hand tellen! Foto – (c) LSK

Lenny Oerlemans, de captain van Maria-Ter-Heide kreeg ondertussen slecht nieuws te horen. Bij haar werd borstkanker vastgesteld waardoor ze komende zaterdag thuis tegen het beloftenteam van Club Brugge voorlopig haar laatste wedstrijd speelt. Komende week start immers haar behandeling. Voor de gelegenheid zullen de inkomgelden (5 euro per bezoeker) integraal doorgestort worden aan Think Pink België! Maria-Ter-Heide hoopt uiteraard op een massale opkomst! Deze redactie wenst Lenny Oerlemans veel moed en beterschap!

Lenny Oerlemans, afgelopen zaterdag nog 2 keer succesvol, kreeg slecht nieuws en moet in behandeling! Foto – (c) www.dames-mth.be

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem maakte na de rust het verschil thuis tegen GFA Sinaai dankzij een strafschopdoelpunt van Silke Van de Kerckhove (1-0, 62ste minuut) en een goaltje van Machteld Vandenbroucke (2-0, 64ste minuut). Amber Thyssen kon in het slot nog de aansluitingstreffer scoren voor de bezoekers (2-1, 82ste minuut).

Machteld Vandenbroucke was succesvol voor het beloftenteam van SV Zulte Waregem thuis tegen GFA Sinaai! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Met een dubbel van Ina Maertens (1-0, 29ste en 3-0, 70ste minuut) en tussenin een doelpunt van Bo Bernaert (2-0, 64ste minuut) hield het beloftenteam van Club Brugge de punten thuis in de derby tegen KDC Ruddervoorde!

Ina Maertens lukte een dubbel voor het beloftenteam van Club Brugge thuis tegen KDC Ruddervoorde! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook in Zottegem werd er heel vlot gescoord. KSV Sottegem haalde het daar tegen Loenhout SK met 5-4. De bezoekers namen vroeg de leiding via Bieke Michielsen (0-1, 5de minuut) maar met doelpunten van Shana De Frenne (1-1, 10de minuut) en Noa Galle (2-1, 33ste minuut) stond de thuisploeg bij de rust op voorsprong. KSV Sottegem liep in de tweede helft eerst verder uit via Suyin Coppens (3-1, 53ste minuut) maar Ingrid van der Hoofden zorgde net na het uur voor de aansluitingstreffer (3-2, 62ste minuut). Maar via Zoe Herregodts (4-2, 65ste minuut) en Shana De Frenne (5-2, 75ste minuut) maakte KSV Sottegem definitief het verschil. Met een tweede goal van Ingrid van der Hoofden (5-3, 77ste minuut) en een doelpunt van Caro Van den Eynde werd het uiteindelijk nog 5-4 (90ste minuut).

KSV Sottegem was blij na de thuiswinst tegen Loenhout SK! Foto – (c) KSV Sottegem / GL

Dit waren alle uitslagen op de 10de speeldag in de 2de klasse A:
Club Brugge B – KDC Ruddervoorde 3-0;
Dames VK Egem – Olsa Brakel 4-3;
Wuustwezel – KSKV Zwevezele 2-2;
USGTH B – KAA Gent Ladies C 0-7;
SC E. Aalst B – Maria-Ter-Heide 1-4;
KSV Sottegem – Loenhout SK 5-4;
SV Zulte Waregem B – GFA Sinaai 2-1;

Wuustwezel ook na 10 speeldagen nog altijd leider in de 2de klasse A! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

***Dit is de stand in 2de klasse A na 10 speeldagen:
1. Wuustwezel 10-28 (65-23);
2. KSKV Zwevezele 10-26 (39-12);
3. Dames VK Egem 10-24 (29-13);
4. KAA Gent Ladies C 10-19 (34-22);
5. Maria-ter-Heide 10-18 (28-16);
6. USGTH B 10-15 (23-29);
7. SV Zulte Waregem B 10-13 (24-31);
8. Club Brugge B 10-12 (21-16);
9. GFA Sinaai 10-12 (26-28);
10.Olsa Brakel 10-11 (29-32);
11.KSV Sottegem 10-10 (20-36);
12.Loenhout SK 10-9 (21-43);
13.SC E. Aalst B 10-6 (9-31);
14.KDC Ruddervoorde 10-0 (4-40);

KSK Voorwaarts Zwevezele voor de wedstrijd op bezoek bij leider Wuustwezel! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Dit is het programma voor de 11de speeldag op zaterdag 1 december 2018 om 14u30:
KDC Ruddervoorde – KSV Sottegem (14u);
Olsa Brakel – USGTH B (14u);
Maria-Ter-Heide – Club Brugge B;
Wuustwezel – Dames VK Egem;
KSK Voorwaarts Zwevezele – GFA Sinaai (15u);
Loenhout SK – SV Zulte Waregem B (15u);
KAA Gent Ladies C – SC E. Aalst B (15u);

Bekijk het verslag van K. Wuustwezel FC – KSK Voorwaarts Zwevezele via:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over Lenny Oerlemans ga naar:
Fb Damesvoetbal KSOC Maria-Ter-Heide

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share