Share

De Pro League en Panini Belgium hebben op zaterdag 8 december 2018 de Official Sticker Collection Football 2018-19 uitgebracht. Van het motto #Equal Game is eens te meer weinig te merken!

Alle clubs uit de Jupiler Pro League 1A en de Proximus League 1B komen opnieuw aan de bak gespreid over 43 pagina’s. Daarnaast zijn er nog 2 pagina’s gewijd aan Grote Voetbalmomenten, 2 pagina’s aan de Rode Duivels en 2 pagina’s (en dat is nieuw) aan de Gouden Schoen. In totaal zijn er 472 stickers te verzamelen. Slechts 3 daarvan (en dat is 0,00635 %) gaan over het vrouwenvoetbal.

Bij de dubbele pagina over de Gouden Schoen krijgt Tessa Wullaert (sticker nummer 343) als eerste winnares ooit van de vrouwelijke editie een plaatsje terwijl er ook nog 2 stickers (nummer 351 en 352) voorzien zijn voor de toekomende winnares van de derde editie! De Pro League en Panini hadden dus eens te meer geen plaats voor een pagina over de Belgian Red Flames of een pagina rond de Belgische Super League. Zeggen dat je het vrouwenvoetbal belangrijk vindt is één ding, er ook effectief iets voor doen is zoals we al bijna tot vervelens toe hebben moeten vaststellen heel wat anders en dus blijft het Belgische vrouwenvoetbal nog maar eens op haar honger zitten!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog meegeven dat Tessa Wullaert door de Britse kwaliteitskrant The Guardian verkozen is in de top 100 van beste vrouwelijke voetballers van 2018! De Belgische kwam op plaats 94 terecht haar ex-ploeggenote Pernille Harder uit Denemarken werd eerste!

Voor meer daarover ga naar:
The Guardian.com

Share