In de 3de provinciale West-Vlaanderen stond de laatste speeldag van de heenronde op het programma. Leider SV Wevelgem City kon voor het eerst dit seizoen niet winnen terwijl KSK Wenduine een knappe goal lukte op bezoek bij het beloftenteam van BS Westhoek.

KSK Wenduine stond op de 10de plaats voor het bezoek aan BS Westhoek B en bij de rust had Morgane Verdikt met een dubbel (15de en 20ste minuut) al voor een 0-2-voorsprong gezorgd. Even over het uur lukte Laure Coppens een knappe derde goal (0-3, 62ste minuut) waarna de score uiteindelijk nog opliep tot 0-7 dankzij goals van Morgane Verdikt (0-4, 70ste minuut), Luna Vanden Buijs (0-5, 73ste minuut), Meagan Kerckhove (0-6, 81ste minuut) en nog een vierde van de namiddag van Morgane Verdikt (0-7, 89ste minuut).

Bekijk het doelpunt van Laure Coppens (KSK Wenduine) dankzij Vrouwenteam TV:

SV Wevelgem City, dat vooraf nog altijd het maximum van de punten had, kwam thuis dit keer niet verder dan 2-2 tegen het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke, een score die al bij de rust op het bord stond na goals van Joyce Tack (1-0, 20ste minuut), Gwen Geeraert (1-1, 23ste minuut), Katrien Delange (2-1, 33ste minuut) en opnieuw Gwen Geeraert (2-2, 40ste minuut).

Gwen Geeraert tikt de 2-2 binnen voor het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke op bezoek bij SV Wevelgem City! Foto – (c) SW Ladies Harelbeke/Amalia Carpentier

Daarnaast waren er op deze speeldag nog overwinningen voor KSV Rumbeke, SK Staden C, VV Alveringem, het beloftenteam van KSV Bredene (met 4 goals van Lisa Quartier en 3 van Jana Dobbels) en KSV Veurne (met 3 goals van Sarah Verduyn en 2 rode kaarten voor de bezoekers uit Avelgem)

KSV Veurne juicht na de thuiswinst tegen het beloftenteam van KVK Avelgem! Foto – (c) KSV Veurne