In de 2de klasse A heeft na Wuustwezel vorige week nu ook KSK Voorwaarts Zwevezele thuis gewonnen tegen Dames VK Egem. De titelstrijd wordt een duel tussen het team van trainer Elke Somers en de ploeg van Geert Vanhevel.

KSK Voorwaarts Zwevezele nam afstand van Dames VK Egem dankzij 3 doelpunten van spits Céline Vandekerckhove. Zij scoorde in het begin van de eerste helft (1-0, 7de minuut) en in het begin van de tweede helft (2-0, 48ste minuut). In het slot dikte ze aan tot 3-0 (82ste minuut) vooraleer Febe Haeck een minuut later het eerreddende doelpunt kon scoren (3-1, 83ste minuut). Door de winst blijft KSK Voorwaarts Zwevezele op 2 punten van leider Wuustwezel, dat met 0-5 won op bezoek bij het beloftenteam van USGTH dankzij doelpunten voor de rust van Marieke Peeters (0-1, 9de minuut), Tinne Van den Bergh op strafschop (0-2, 19de minuut) en opnieuw Marieke Peeters (0-3, 30ste minuut) terwijl diep in de tweede helft ook L. Vermeulen (0-4, 81ste minuut) en Tinne Van den Bergh (0-5, 88ste minuut) nog succesvol waren!

Marieke Peeters (tweede van rechts) was goed voor een dubbel bij Wuustwezel op bezoek bij het beloftenteam van USGTH! Foto – (c) Damesvoetbal Wuustwezel/KC

Naast Wuustwezel was ook Olsa Brakel succesvol op verplaatsing (2-4 uit bij het beloftenteam van SC Eendracht Aalst). Daarnaast noteerden we thuisoverwinningen voor het beloftenteam van SV Zulte Waregem, voor GFA Sinaai en voor het beloftenteam van Club Brugge terwijl KSV Sottegem en Maria-Ter-Heide de punten deelden.

Bekijk de overwinning van Club Brugge B thuis tegen KAA Gent Ladies C met dank aan Siebe Cambier: