Share

Op de 14de speeldag in de eerste klasse stonden de twee teams met de langste namen tegenover mekaar. Famkes Westhoek Diksmuide Merkem tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage was ook een belangrijke ontmoeting in de degradatiestrijd.

FW Diksmuide Merkem herleefde onder leiding van de nieuwe coach Dominic Janssens met recent een 9 op 9 terwijl USGTH Ladies met Fabrice Bassani als coach terugkeek op een 0 op 12. De vraag was uiteraard welke reeks zou blijven duren?

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het werd dus 2-1 voor Famkes Westhoek Diksmuide Merkem na een dubbel van Cleo Mus (1-0, 13de en 2-0, 28ste minuut) en een eerreddend doelpunt voor de bezoekers van Séverine Staumont (2-1, 86ste minuut). USGTH Ladies trof ook nog twee keer de lat telkens na een vrije trap van Laura Gorniak (32ste en 56ste minuut). Door de winst klom Famkes Westhoek Diksmuide Merkem voorlopig naar de 9de plaats met nu 15 punten op 42. USGTH Ladies zakt weg naar de 14de en laatste plaats in het klassement met evenveel punten (12) als het beloftenteam van Standard en Tongeren maar met het slechtste doelpuntensaldo.

Luister naar Laure Gorniak (USGTH Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Cleo Mus (FW Diksmuide Merkem) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag op zaterdag 19 januari 2019 gaat FW Diksmuide Merkem op bezoek bij Club Brugge met aftrap om 14 uur. Het duel tussen USGTH en het beloftenteam van KAA Gent Ladies is verplaatst naar zaterdag 16 februari 2019 om 15 uur. USGTH Ladies komt dus pas terug in actie in de competitie op zaterdag 2 februari 2019 als het op bezoek gaat bij Massenhoven met aftrap om 15 uur. FW Diksmuide Merkem speelt op die dag uit bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies vooraleer het de week nadien op zaterdag 9 februari 2019 om 16 uur thuis speelt tegen Massenhoven!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share