In de eerste provinciale West-Vlaanderen stond op zondag 3 februari 2019 op de 21ste speeldag een kustderby tussen KFC Heist Ladies en KSV Bredene op het programma nog voordat ook de mannenteams mekaar even later partij gaven in de topaffiche in tweede provinciale A.

U kan de doelpunten uit het vrouwenduel tussen KFC Heist Ladies en KSV Bredene bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KFC Heist Ladies won dus thuis tegen KSV Bredene met 3-1 dankzij vroege doelpunten in de eerste helft van Isaline Sys (1-0, 2de minuut) en Jana Stolle (2-0, 6de minuut). Na een fout van Margaux Dedeene op Alaia Annot trapte Sarah Metsu de terechte strafschop op de lat (34ste minuut). Onmiddellijk na de rust liep KFC Heist Ladies uit tot 3-0 dankzij Annelies Vanwelden (50ste minuut). Na een handspel van Margaux Dedeene kon Sarah Metsu dan toch scoren vanop de strafschopstip waardoor het uiteindelijk 3-1 werd. In de stand blijft KFC Heist Ladies derde met 44 punten uit 20 duels samen met FW Diksmuide Merkem B. KSV Bredene is nog altijd vijfde met 38 punten uit 20 wedstrijden. SW Ladies Harelbeke (55 punten uit 19 wedstrijden) en SK Staden (48 punten uit 20 duels) staan op de plaatsen 1 en 2. Nog meegeven dat bij de mannen KFC Heist ook won tegen KSV Bredene met 2-1.