Share

Op zondag 17 februari 2019 maakte bondscoach Ives Serneels de 24 namen bekend van de Belgian Red Flames die België gaan vertegenwoordigen op de Cyprus Women’s Cup 2019. Het is op zijn minst gezegd voor velen een bizarre selectie …

Het is uiteraard voor iedereen te begrijpen dat er met het oog op de toekomst enkele jongeren en nieuwkomers aan de groep worden toegevoegd. Wat veel minder door de beugel kan is dat de criteria voor de ene speelster blijkbaar anders zijn dan voor de andere. Een selectie zou er normaal gezien moeten komen op basis van prestaties bij de club in competitieverband onafhankelijk of die speelster in het binnen- of het buitenland aktief is. Je kan je echter de vraag stellen of er dit keer wel degelijk gescout is want mensen die goed presteren zijn er plots niet bij en anderen die dat veel minder deden blijven zonder slag of stoot wel tot de groep behoren. We geven U ook nog mee dat de KBVB sinds dit seizoen de clubs een vergoeding geeft per opgeroepen speelster. Geen idee of dat dit keer ook meespeelde in de selectiecriteria …

We geven U de volledige selektie:

Doelvrouwen:
Nicky Evrard (FC Twente), Lisa Lichtfus (Standard), Justien Odeurs (RSC Anderlecht);
Verdediging:
Maud Coutereels (Lille OSC), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Heleen Jaques (Fiorentina), Davina Philtjens (Fiorentina), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies).
Middenveld:
Julie Biesmans (Bristol City), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Zandy Soree (UCF Knights);
Aanval:
Janice Cayman (Montpellier), Yana Daniëls (Liverpool), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (PSV Eindhoven), Lola Wajnblum (Standard), Tessa Wullaert (Manchester City).

Van de speelsters die U niet kan terugvinden in deze selectie is enkel Tine De Caigny van RSC Anderlecht er niet bij vanwege een blessure namelijk een gescheurde ligament in de linkerenkel.

***De Cyprus Women’s Cup loopt van woensdag 27 februari 2019 tot en met woensdag 6 maart 2019. De Belgian Red Flames, die voor de 4de keer deelnemen en vorig jaar 5de eindigden, vertrekken op maandag 25 februari 2019 naar Cyprus en spelen daar in groep C tegen achtereenvolgens Slovakije (woensdag 27 februari 2019), Oostenrijk (vrijdag 1 maart 2019) en WK-deelnemer Nigeria (maandag 4 maart 2019). De finaledag met een wedstrijd voor de finale of een eindrangschikking is op woensdag 6 maart 2019.

Ook nog meegeven dat groep A bestaat uit Finland, Noord-Korea, Tsjechië en Zuid-Afrika en groep B uit Hongarije, Italië, Thailand en Mexico. Op de Cyprus Women’s Cup 2019 staan 4 landen die straks ook aanwezig zijn op het WK 2019 in Frankrijk namelijk Italië, dat de groep van de Belgian Red Flames won, Thailand, Zuid-Afrika en Nigeria.

***Tenslotte nog melden dat de Belgian Red Flames op donderdag 21 februari 2019 hun tegenstanders zullen kennen op weg naar het EK 2021 in Engeland. De loting daarvoor zal plaatsvinden in het Zwitserse Nyon en dat om 13 uur 30.

Voor meer daarover kan U terecht op:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share