Op zaterdagnamiddag kan U heel vaak ook voor vrouwenvoetbal terecht in de provincie Antwerpen. Afgelopen weekend stond daar in de eerste provinciale een duel tussen K. Berchem Sport en Hoogstraten VV op het programma.

K. Berchem Sport kwam al vroeg op voorsprong met een knap genomen vrije trap van Charlotte de Cock. Zij draaide de bal rond de muur op halve hoogte in doel (1-0, 5de minuut). Maar Hoogstraten VV zette nog voor de rust orde op zaken. Kaat Van Meir lukte na een assist van Femke Dedeystere de gelijkmaker (1-1, 15de minuut) waarna Flore Cuyvers de bezoekers bijna halfweg de eerste helft op voorsprong bracht (1-2, 22ste minuut). In de toegevoegde tijd van de eerste helft zorgde Femke Dedeystere dan voor de 1-3 (45ste + 1′ minuut).

Charlotte de Cock (K. Berchem Sport) bewondert een danspasje van Kaat Van Meir (nr 13 bij Hoogstraten VV). Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In het begin van de tweede helft liep de score verder op via Flore Cuyvers (1-4, 49ste minuut) en Kaat Van Meir (1-5, 55ste minuut). Femke Dedeystere zorgde vervolgens voor de 1-6 (65ste minuut) waarna Flore Cuyvers na een diepe bal van Kaat Van Meir bijzonder koelbloedig de 1-7 op het bord zette (70ste minuut). In het slot lukte Hoogstraten VV nog 2 doelpunten eerst via Flore Cuyvers, die eerst nog twee speelster van de thuisploeg uitkapte (1-8, 81ste minuut) terwijl het slotakkoord van Kaat Van Meir was met een magistrale en juist afgemeten trap over de lokale doelvrouw (1-9, 87ste minuut). Hoogstraten VV mocht zo met de 3 punten naar huis en klom dus een beetje omhoog in het klassement met nu evenveel punten als KFC Ranst, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. K. Berchem Sport staat voorlopig 16de met 13 punten uit 21 duels.

Bekijk een van de doelpunten van Hoogstraten VV op bezoek bij K.Berchem Sport dankzij Vrouwenteam TV: