In de eerste provinciale West-Vlaanderen won nu ook SC Zonnebeke op bezoek bij SK Staden, dat zo de achterstand op leider SW Ladies Harelbeke ziet oplopen. KFC Heist Ladies klom voorlopig zelfs naar de 2de plaats!

SC Zonnebeke is bezig aan een sterke terugronde en ook op bezoek bij SK Staden toonde het zich in de eerste wedstrijd van de dag van zijn beste kant. In de 4de minuut lukte Shannen Holvoet al de openingsgoal (0-1) maar nog voor het halfuur zorgde Sharon Van Acker voor de gelijkmaker (1-1, 28ste minuut). Onmiddellijk na de rust sloeg SC Zonnebeke opnieuw toe met alweer een vroege goal van Shannen Holvoet (1-2, 46ste minuut). Kort na het uur dikte Hanne Mylle nog aan met een derde goal voor de bezoekers (1-3, 62ste minuut). SC Zonnebeke ontvangt nu zondag 24 februari 2019 BS Westhoek, een team waartegen het in de heenronde verloor!

Door het verlies van SK Staden kon SW Ladies Harelbeke verder uitlopen in het klassement. Dat deed het ook door met dubbele cijfers te winnen op bezoek bij buur DV Kortrijk. Bij de rust stond het 0-7, na het eindsignaal 0-13. Valerie Vanmellaerts lukte 6 goals 4 voor de rust en 2 erna. De andere doelpunten waren van Lisa Callemeyn 2 en Solenn Delabie eentje voor de rust en van Emma Dequeker, Evelien Vermeersch, Astrid Braeckevelt en Manal Fadil in de tweede helft! SW Ladies Harelbeke telt nu al 61 punten uit 21 duels!

KFC Heist Ladies klom naar de tweede plaats door een 2-0-thuisoverwinning tegen het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem. De doelpunten kwamen dit keer van Jana Stolle op aangeven van Ellen Vansteelant (1-0, 9de minuut) en van Jana Daneels met een bijzonder mooie boogbal (2-0, 42ste minuut).

Verder nog meegeven dat op deze speeldag het beloftenteam van Dames VK Egem haar ongeslagen reeks verder zette. Na de 2-3 op SK Reningelst staat die nu op 8 overwinningen op rij en 9 wedstrijden zonder nederlaag! Met 25 op 27 staat het inmiddels op de zesde plaats.

Twee speelsters lukten ook drie doelpunten op zondag 17 februari 2019 en dat waren Lisa Vens in Koekelare – KSK Voorwaarts Zwevezele B waar het 2-5 werd en Sarah Metsu in BS Westhoek – KSV Bredene waar er een 1-5-eindstand op het bord kwam.

Dit waren alle uitslagen op de 23ste speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen:
SK Staden – SC Zonnebeke 1-3;
Ladies Oudenburg – Cerkelladies Brugge 2-3;
KFC Heist Ladies – FW Diksmuide Merkem B 2-0;
KFC Moerkerke – KSV De Ruiter Roeselare 2-3;
VV Koekelare – KSKV Zwevezele B 2-5;
SK Reningelst – Dames VK Egem B 2-3;
BS Westhoek – KSV Bredene 1-5;
DV Kortrijk – SW Ladies Harelbeke 0-13;