Op de 24ste speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen maakte KSV Bredene een einde aan de ongeslagen reeks van het beloftenteam van Dames VK Egem.

Ze waren 9 wedstrijden zonder verlies en ze hadden 8 duels op rij gewonnen. Maar op bezoek bij KSV Bredene ging Dames VK Egem B na een 25 op 27 voor het eerst nog eens onderuit. Tiffany Ryckewaert kroonde zich met twee succesvolle strafschoppen (1-0, 67ste en 2-0, 75ste minuut) tot matchwinnares!

Ulrike Deryckere, de captain van KSV De Ruiter Roeselare, lukte op deze speeldag maar liefst 6 doelpunten (3 voor en 3 na de rust) in de thuiswedstrijd tegen DV Kortrijk. Er werd uiteindelijk met 9-0 gewonnen. Ook Saar De Bel (2) en Loren Asprilla Valencia (1) troffen raak voor de ‘Ruitertjes on fire’!

KSV De Ruiter Roeselare boekte een ruime overwinning thuis tegen DV Kortrijk met 6 goals van captain Ulrike Deryckere! Foto – (c) KSV De Ruiter Roeselare /UD

Leider SW Ladies Harelbeke pakte uit met dubbele cijfers thuis tegen Ladies Oudenburg (10-0). Valerie Vanmellaerts scoorde in dit duel 5 keer (3 voor en 2 na de rust). De andere doelpuntenmakers waren Lisa Callemeyn (2), Kaja Juras, Khalia Viera en Manal Fadil.

Eline Devolder scoorde 2 goals voor SK Staden in de derby op bezoek bij de beloften van FW Diksmuide Merkem. Laura Delheye scoorde voor de thuisploeg terwijl Birgit Courtens (SK Staden) op het uur en bij een stand van 0-2 uitgesloten werd.

Cerkelladies Brugge tegen KSK Heist was een duel met 3 doelpunten, 4 ballen tegen de lat en een zware blessure voor Elise Roets. Isaline Sys bracht KSK Heist al vroeg op voorsprong (0-1, 11de minuut) maar via Ada Azomchine (1-1, 32ste minuut) stonden de bordjes nog voor de rust op gelijke hoogte, Kort voor de pauze viel Elise Roets dan uit met een zware knieblessure na een naar verluidt onschuldig duel. In de tweede helft scoorde Annelies Vanwelden het winnende doelpunt voor KFC Heist Ladies (1-2, 60ste minuut), dat ook nog 4 keer de lat trof (tweemaal via Ellen Vansteelant en ook tweemaal via Annelies Vanwelden 2 keer).

SC Zonnebeke nam vlot afstand van BS Westhoek (6-1) met o.a. 3 doelpunten van Hanne Mylle terwijl de punten in de duels VV Koekelare – SK Reningelst (0-0) en KSKV Zwevezele B – KFC Moerkerke (1-1) netjes verdeeld werden.