Op zondag 3 maart 2019 ontving het beloftenteam van Blue Star Westhoek in de 3de provinciale West-Vlaanderen VV Alveringem. Het duel vond plaats op het sportterrein Don Bosco in Poperinge.

Dut duel was niet meteen een gemakkelijke opgave voor het wilskrachtige team van trainer Dominique Bulteel, dat uit 21 wedstrijden nog maar 4 punten had gesprokkeld en in de heenwedstrijd met 7-0 verloor. VV Alveringem stond vooraf onder leiding van coach Pieter Cobbaert op de vijfde plaats met 37 punten uit 21 wedstrijden nadat het de week voordien nog nipt en met een tennisuitslag had verloren tegen leider SV Wevelgem City (4-6).

U kan een samenvatting van BS Westhoek B – VV Alveringem bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

VV Alveringem won dus met 0-9 nadat het bij de rust al 0-2 voor stond. In de eerste helft scoorden Nel Bulcke (0-1, 17de minuut) en Ella Vandamme (0-2, 40ste minuut). Na de pauze ging de bal iets vlotter tegen de netten. De doelpunten kwamen dan achtereenvolgens van Margaux Dumon (0-3, 46ste minuut), Ella Vandamme (0-4 op strafschop), Lunah Lezy (0-5, 50ste minuut), Lore Vandamme (0-6, 52ste minuut), Ella Vandamme (0-7, 63ste minuut) en nog een dubbel van Nel Bulcke (0-8, 66ste en 0-9, 71ste minuut). VV Alveringem blijft na deze overwinning op de 5de plaats in de stand met nu 40 punten uit 22 wedstrijden. BS Westhoek B is nog altijd 14de met nu 4 punten uit 22 duels.