Share

Dit seizoen trad profclub Royale Union Saint-Gilloise, in een ver verleden maar liefst 11 keer Belgisch landskampioen bij de mannen, opnieuw nationaal op de voorgrond door in de Beker van België zowel RSC Anderlecht als KRC Genk uit te schakelen. Wat velen niet weten is dat de geelblauwen inmiddels na een lange afwezigheid ook opnieuw in het vrouwenvoetbal aantreden en dat in de 3de provinciale groep B in de provincie Brabant ACFF.

Ook het vrouwenvoetbalteam van R. Union SG steekt kort voor de aftrap de kopjes even samen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De kampioen van de reeks is het D-elftal van FWS Woluwe geworden maar Royale Union Saint-Gilloise staat met nog één wedstrijd te gaan voorlopig op de 6de plaats nadat het afgelopen zondag 24 maart 2019 met ruime cijfers won op bezoek bij FC Saint-Josse. Nadat het de heenwedstrijd tegen het team van trainer Marc Mathieu op 24 november 2018 met 14-0 gewonnen had kwam het op bezoek bij FC Saint-Josse al vroeg op achterstand. In de 5de minuut al devieerde Selma Fachtali ongewild een aanval van de thuisploeg in eigen doel (1-0). Maar na het eerste kwartier sloegen de bezoekers onder leiding van trainer Omar Talha terug. Soraya El Bouzid trapte naar doel en Randa El Maimouni zorgde ook met een owngoal voor de gelijkmaker (1-1, 16de minuut). Met doelpunten van Ilenia Russo (1-2, 20ste minuut), Meryam Jayid (1-3, 37ste minuut), opnieuw Ilenia Russo (1-4, 39ste minuut), Lara Sentissi (1-5, 44ste minuut) en van Juliette Defossez (1-6, 45ste + 2′ minuut) stond het bij de rust al 1-6.

Een beeld uit de wedstrijd FC Saint-Josse probeert een aanval op te bouwen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na de pauze lukte Meryam Jayid een dubbel (1-7, 49ste en 1-8, 61ste minuut) vooraleer Lara Sentissi tien minuten voor tijd de 1-9 op het bord zette! Een minuut later had FC Saint-Josse opnieuw kunnen scoren maar Axelle Mathieu zag haar poging tegen de paal strandden. Soraya El Bouzid zorgde vervolgens voor de dubbele cijfers voor de bezoekers (1-10, 83ste minuut) waarna Rania El Bakkali met een vrije trap voor 1-11 zorgde (86ste minuut). In de toegevoegde tijd zette opnieuw Soraya El Bouzid de 1-12 eindcijfers op het bord (90ste + 3′ minuut).

Bekijk enkele doelpunten uit FC Saint-Josse – R. Union Saint-Gilloise dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Rania El Bakkali (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jessica Mathieu (FC Saint-Josse) dankzij Vrouwenteam TV:

U kan het vrouwenvoetbalteam van R. Union Saint-Gilloise dit seizoen nog aan het werk zien op zaterdag 13 april 2019 om 17 uur thuis tegen AS Brussels City en dat met aftrap om 17 uur. FC Saint-Josse ontvangt op zondag 14 april 2019 BUFC Ladies Brussels en dat met aftrap om 9u30 in de voormiddag!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Indien U tussen 5 en 16 jaar bent en U wil graag voetballen bij R. Union SG dan kan U op donderdag 11 april 2019 in Ukkel terecht op het sportcomplex Rue Joseph Bens 124 voor het footfestival en een eerste kennismaking.

Lees meer hierover via:
RUSG – Footfestival
en via:
RUSG – Footfestival

Voor het footfestival bij FC Saint-Josse op woensdag 27 maart 2019 kan U hier terecht:
ACFF.be

Share