Share

De Belgian Red Flames staan op vrijdag 29 maart 2019 voor het eerst in de top 20 op de wereldranglijst van het internationale vrouwenvoetbal. De eerstkomende tegenstander de Verenigde Staten blijft op nummer één!

Engeland heeft zich op de laatste FIFA-wereldranglijst voor de start van het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk dankzij de winst in de SheBelievesCup in de top 3 genesteld achter regerend wereldkampioen de Verenigde Staten en Duitsland. Ook Japan, Noorwegen, Italië en België, dat onder leiding van bondscoach Ives Serneels recent 3de werd op de Cyprus Women’s Cup, zijn in de top 25 landen die er een plaatsje op vooruit gaan. WK-organisator Frankrijk, Nederland, Spanje en China zijn de landen die er in de top 25 een plaatsje op achteruitgaan. En verder opmerkelijk de eerste keer dat Portugal, nog tegenstander van de Belgian Red Flames in de kwalificatie op weg naar Frankrijk, de top 30 haalt.

Dit is de top 20 op vrijdag 29 maart 2019:

 1. Verenigde Staten;
 2. Duitsland;
 3. Engeland;
 4. Franrkijk;
 5. Canada;
 6. Australië;
 7. Japan;
 8. Nederland;
 9. Zweden;
 10. Brazilië;
 11. Noord-Korea;
 12. Noorwegen;
 13. Spanje;
 14. Zuid-Korea;
 15. Italië;
 16. China;
 17. Denemarken;
 18. Zwitserland;
 19. Nieuw-Zeeland;
 20. Schotland en België;

Bekijk de volledige ranking op vrijdag 29 maart 2019 via:

https://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share