Share

De eerste kampioen in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal is bekend. KSK Voorwaarts Zwevezele won op zaterdag 6 april 2019 de topaffiche in de 2de klasse A thuis tegen rechtstreeks titelconcurrent Wuustwezel. KSK Voorwaarts Zwevezele promoveert zo voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal.

Net als in de flink gesmaakte heenwedstrijd eind november vorig jaar in Wuustwezel vielen er ook nu 4 doelpunten in het onderlinge duel tussen de twee beste teams uit deze reeks. Eva Deparck, de captain van KSK Voorwaarts Zwevezele, nam er opnieuw 2 voor haar rekening: eentje in de eerste helft (32ste minuut) en een kopbal kort na de rust telkens op aangeven van targetspits Céline Vandekerckhove (2-0, 53ste minuut). Joyce Vaernewyck knalde vervolgens nummer drie tegen de netten (3-0, 82ste minuut) vooraleer Gitte Vanwesenbeeck in het slot het eerreddende doelpunt lukte voor de bezoekers (3-1, 90ste minuut) die kort daarvoor nog een strafschop gestopt zagen door Jana Vanhauwaert, de doelvrouw van de thuisploeg. Opmerkelijk KSK Voorwaarts Zwevezele is voorlopig nog altijd het enige team in het nationale vrouwenvoetbal dat dit seizoen geen enkele competitiewedstrijd verloor!

Bekijk het derde doelpunt van Joyce Vaernewyck dankzij Vrouwenteam TV:

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van KSK Voorwaarts Zwevezele met de titel in de 2de klasse A en de bijhorende promotie naar de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal!

Bekijk ook al een beetje feestvreugde dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share