Op de tweede dag van de Algarve Cup 2016 stond op vrijdag 4 maart 2016 de topaffiche tussen Portugal en Brazilië op het programma in groep B. De wedstrijd van het thuisland tegen Marta, de vijfvoudig wereldvoetbalster van het jaar. De Braziliaanse was bepalend in het begin van de wedstrijd want ze zette met een assist voor Cristiane na 18 minuten (al dan niet in buitenspel) en een doelpunt vier minuten later de bezoekers op rozen. Tatiana Pinto lukte op het halfuur met een schot de aansluitingstreffer voor het organiserend land (1-2) dat zelfs even uitzicht had op een gelijkspel maar Raquel dos Santos zette iets meer dan een kwartier voor tijd de eindstand op het bord (1-3, 74ste minuut). Door deze winst heeft Brazilië na 2 speeldagen het maximum van de punten in groep B (6 op 6) en dus is de kans nu bijzonder klein dat ze op de slotdag de Belgian Red Flames tegenkomen, Portugal heeft nog geen punt veroverd en staat dus voorlopig laatste in deze groep. Nog melden dat Solange Carvalhas van RSC Anderlecht na 78 minuten mocht invallen voor Claudia Neto, de captain van Portugal.

In het andere duel in deze groep eerder op de avond in Parchal hielden Nieuw-Zeeland en Rusland elkaar in evenwicht. Het stond op het einde van de wedstrijd net zoals in het begin nog altijd 0-0.

Dit waren de uitslagen op de 2de dag in groep B:

Nieuw-Zeeland – Rusland 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Portugal – Brazilië 1-3 (rust: 1-2);
Doelpunten: 18′ Cristiane 0-1, 22′ Marta 0-2, 30′ Tatiana Pinto 1-2, 74′ Raquel dos Santos 1-3.