Share

In de Nederlandse Eredivisie Vrouwen is op vrijdagavond 26 april 2019 de beslissing gevallen over de landstitel. Dat gebeurde na een sensationele slotfase op de voorlaatste speeldag in de play-offs voor het kampioenschap en het was een Belgische speelster die voor de ontknoping zorgde!

De 24-jarige Jassina Blom, 9 interlands en 2 doelpunten voor de Belgian Red Flames, kreeg in de toegevoegde tijd van de wedstrijd PSV Eindhoven – FC Twente de bal toegespeeld op een goeie 25 meter van het doel van de thuisploeg. De ex-speelster van KAA Gent Ladies, DVC Eva’s Tienen en SC Heerenveen dribbelde zich tussen vier speelsters door richting het Eindhovense doel en besloot haar solo knap met een trap rechts in de hoek (2-3). Daar bleef het bij maar daarna was het nog even wachten op het resultaat van Ajax – ADO Den Haag. Die wedstrijd eindigde op 1-1 en zo werd FC Twente, waar ook Belgian Red Flame Nicky Evrard doelvrouw is, voor de 6de keer landskampioen in Nederland! De voorbije 2 seizoenen ging de titel telkens naar Ajax.

Bekijk meer over PSV – FC Twente via NOS Studio Sport:

https://nos.nl/artikel/2282215-vrouwen-fc-twente-na-zege-in-extremis-kampioen.html

Met nog één wedstrijd te spelen heeft FC Twente 34 punten uit 7 wedstrijden, Ajax heeft er 31 uit evenveel duels maar omdat de punten van Ajax bij het ingaan van de play-offs naar boven zijn afgerond kan Ajax het team van trainer Tommy Stroot niet meer voorbijgaan op de ranglijst.

Luister ook nog naar Nicky Evrard (FC Twente) in een recent interview dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share