De meeste vrouwenvoetbalclubs genieten op dit moment van een welverdiende zomerstop. Maar toch niet allemaal. Zo stond op vrijdag 31 mei 2019 de 13de editie van de Poperinge Trophy, ook bekend als het Euro Sportring Tornooi, op het programma. Daar werd naar jaarlijkse gewoonte een vrouwenvoetbalwedstrijd gespeeld. Het werd voor de neutrale toeschouwer een spektakelstuk.

Een herinneringsmoment aan dit vriendschappelijk duel in Poperinge! Foto – (c) BS Westhoek

Blue Star Westhoek, dat na een moeilijk seizoen in de 1ste provinciale West-Vlaanderen terugkeert naar de 2de provinciale, speelde op het hoofdveld van KFC Poperinge vriendschappelijk tegen K. Eendracht Wervik, een team dat het volgend seizoen in deze reeks ook twee keer zal ontmoeten. De bezoekers begonnen het sterkst aan de wedstrijd en kwamen al vroeg op voorsprong (0-1). Het zag er naar uit dat de roodgelen de wedstrijd volledig naar hun hand zouden zetten. Maar een wedstrijd duurt wel iets langer dan de beginfase zo bleek. BS Westhoek sloeg terug en na tussendoor ook nog een strafschop die de bezoekers naast trapten stond het bij de rust al 3-1. De score liep in de tweede helft verder op tot 8-1 vooraleer K. Eendracht Wervik de eindcijfers uiteindelijk op 8-3 brachten. Veel doelpunten dus om het seizoen af te sluiten. Beide teams kijken nu al uit naar het seizoen 2019-2020 waarvoor ze ergens half juli opnieuw beginnen te trainen. Ondertussen kunnen ze vanaf vrijdag 7 juni 2019 genieten van het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk.

Voor nog meer over het ESR-Tornooi ga naar:

PS: Nog melden dat de afsluiter van het seizoen voor het Belgische vrouwenvoetbal op zaterdag 1 juni 2019 in Leuven is als de Belgian Red Flames bij het afscheid van Aline Zeler WK-deelnemer Thailand partij geven. De aftrap is om 15 uur 30.