In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal liep het beloftenteam van Standard verder uit op het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat niet verder kwam dan een gelijkspel op bezoek bij DV Famkes Merkem. SV Zulte Waregem won op bezoek bij Aalst en Moldavo staat na een 12 op 12 plots op een onverhoopte vierde plaats.

Het beloftenteam van Standard stond bij de rust al 2-0 voor tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage na doelpunten van Valentine Hannecart (1-0) en Sonia Fernandez Infantes (2-0). Maurane Marinucci zorgde voor het derde doelpunt van de thuisploeg (3-0) terwijl Laura Gorniak de eer voor de bezoekers kon redden vanop de strafschopstip (3-1).

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies had het moeilijk op bezoek bij DV Famkes Merkem. De thuisploeg stond bij de rust 2-0 voor dankzij goals van Bieke Deman (1-0) en Debbie Decoene (2-0). Na de pauze maakten de vrouwelijke Buffalo’s een inhaalbeweging en via Annelien Van Gansbeke (2-1) en Marie Minnaert (2-2) haalden ze nog een punt uit de brand.

Vrouwelijk Essevee blijft met een wedstrijd te goed op 9 punten van de leider nadat het met het kleinste verschil won op bezoek bij VC Dames Eendracht Aalst. Het enige doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd via Jolien Martens die met een schot of was het een lob over de doelvrouw van de thuisploeg het verschil maakte (0-1).

Moldavo was na de thuiswinst tegen Standard B nog niet uitgeraasd want het won nu ook op bezoek bij Tongeren. Lise Dierckx zorgde vroeg voor de 0-1 (5de minuut) maar de reactie van de thuisploeg kwam snel via Emilie Denoz (1-1, 16de minuut). Via een strafschop van Stephanie Van Elsen (1-2), en doelpunten van Bo Schepkens (1-3) en Janna Van Hove (1-4) was Moldavo twintig minuten voor tijd al zegezeker. Sigrid Bertels zorgde in het slot nog voor de 2-4 maar dat hield de opmars van Moldavo (12 op 12 inmiddels) niet tegen.

Massenhoven kwam thuis tegen het beloftenteam van Lierse via Sofie Haesmans een kwartier voor tijd op voorsprong (1-0) maar Lierse B kon zes minuten later terugslaan via Jette van Vlerken (1-1) zodat deze derby alsnog op een gelijkspel eindigde.

In OH Leuven B – Fémina White Star Woluwe vielen alleen maar kopbaldoelpunten. In de eerste helft was Tess Karihisarli succesvol bij een hoekschop voor de bezoekers (0-1). Kirsten Raemdonck zorgde tien minuten na de rust na een vrije trap van Hanne Thomas voor de gelijkmaker (1-1). Jana Simons besliste de wedstrijd iets meer dan een kwartier voor het einde (1-2).

Op vrijdagavond al won het beloftenteam van RSC Anderlecht opnieuw onder leiding van interim-coach Filip De Winne op bezoek bij Kontich. Pure Eke (ex-Kontich) lukte in het eerste kwartier de openingstreffer (0-1) terwijl Anke Vanhooren op het uur voor de dubbele voorsprong van paars-wit zorgde. De thuisploeg wist kort voor tijd de eer te redden via Lize Van Dyck (1-2) maar verder kwam het niet meer.

De 22ste speeldag staat nu zaterdag 19 maart 2016 op het programma met o.a. een Brusselse derby tussen FWS Woluwe en RSC Anderlecht B terwijl leider Standard B als laatste van de dag in actie komt thuis tegen Kontich.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 21ste speeldag:

DV Famkes Merkem – KAA Gent Ladies B 2-2 (rust: 2-0);
Doelpunten: Bieke Deman 1-0, Debbie Decoene 2-0, Annelien Van Gansbeke 2-1, Marie Minnaert 2-2.

VC Dames E. Aalst – SV Zulte Waregem 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: Jolien Martens 0-1.

Massenhoven – Lierse B 1-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 75′ Sofie Haesmans 1-0, 81′ Jette van Vlerken 1-1.

OH Leuven B – FWS Woluwe 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 25′ Tesslime Karihisarli 0-1, 55′ Kirsten Raemdonck 1-1, 74′ Jana Simons 1-2.

Tongeren – Moldavo 2-4 (rust: 1-1);
Doelpunten: 5′ Lise Dierckx 0-1, 16′ Emilie Denoz 1-1, 55′ Stephanie Van Elsen 1-2 op strafschop, 67′ Bo Schepkens 1-3, 7O’ Janna Van Hove 1-4, 90′ Sigrid Bertels 2-4.

Standard B – USGTH 3-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: Valentine Hannecart 1-0, Sonia Fernandez Infantes 2-0, Maurane Marinucci 3-0, Laura Gorniak 3-1 op strafschop.

Kontich – RSC Anderlecht B 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 11′ Pure Eke 0-1, 60′ Anke Vanhooren 0-2, 87′ Lize Van Dyck 1-2.