Share

Van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juni 2019 stonden de vier kwartfinales op het WK 2019 in Frankrijk op het programma. De VAR kwam tot opluchting van velen nog nauwelijks in actie en er waren ook geen verlengingen maar het was wel bijzonder warm om te voetballen vooral tijdens Italië – Nederland in Valenciennes waar het eigenlijk om 15 uur in de namiddag onverantwoord was om te spelen.

Het was snikheet maar toch werd er om 15 uur in de namiddag voetbal gespeeld met in elke helft na een half uur een drankpauze! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Daar kwam een week voor de start van de Tour de France in Brussel zelfs wielerlegende Eddy Merckx de hitte trotseren. Hij zag er niet meteen de beste wedstrijd van het tornooi maar toch een in de tweede helft bijzonder sterk Nederland en een Italiaans team dat na een schitterend parkoers op dit WK mentaal wel nog wilde maar naar het einde van de wedstrijd toe in de Oranje Leeuwinnen haar meerdere moest erkennen.

Eddy Merckx, de wielerlegende en opvallende aanwezige tijdens de kwartfinale in het Stade du Hainaut van Valenciennes! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nederland plaatste zich dankzij doelpunten van Vivianne Miedema en van Stefanie van der Gragt telkens na een vrije trap van Sheride Spitse voor het eerst voor de halve finales op een WK Vrouwenvoetbal en het gaat ook voor het eerst naar de Olympische Spelen namelijk in 2020 naar Tokio in Japan!

Italië neemt afscheid van het publiek na een knap WK 2019 in Frankrijk met de kwartfinale als eindstation! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de andere kwartfinales was Engeland bijzonder sterk tegen Noorwegen, ging thuisland Frankrijk in de al lang verhoopte topaffiche van het tornooi in Parijs onderuit tegen regerend wereldkampioen Verenigde Staten en won Zweden na een vroege achterstand voor het eerst in 24 jaar tegen Duitsland. Zweden onttroonde zo de Olympische kampioen van 2016 die dus niet zal aanwezig zijn om die titel in 2020 te verdedigen. Zweden gaat wel naar Japan volgend jaar samen met ook nog Engeland en Nederland!

***Hieronder krijgt U een overzicht van alle kwartfinales en het schema van de halve finales:

Noorwegen – Engeland 0-3;

Bekijk de video met de hoogtepunten dankzij FIFA TV:

Frankrijk – Verenigde Staten 1-2;

Bekijk de video met de hoogtepunten dankzij FIFA TV:

Italië – Nederland 0-2;

Bekijk de video met de hoogtepunten dankzij FIFA TV:

Duitsland – Zweden 1-2;

Bekijk de video met de hoogtepunten dankzij FIFA TV:

***Dit is het schema voor de halve finales in Lyon:

Engeland – Verenigde Staten (02/07/2019 – 21u);

Nederland – Zweden (03/07/2019 – 21u);

De finale is op zondag 7 juli 2019 om 17 uur in Lyon, de wedstrijd voor de 3de plaats is op zaterdag 6 juli 2019 om 17 uur in Nice.

Foto’s van duels op het WK 2019 in Frankrijk van Dirk Vuylsteke en David Catry kan U vinden via:

http://sportpix.be/

Voor alles over het WK 2019 kan U terecht via:

https://www.fifa.com/womensworldcup/

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share