Share

Op de tweede speeldag van de WU19 Euro Finals in Schotland is het verdict voor de Belgian Red Flames U19 al gevallen. Na het verlies tegen Duitsland zijn ze uitgeschakeld voor de halve finales.

Foto – (c) KBVB/Belgian Red Flames U19

België was in het McDiarmid Park van Perth een maatje te klein voor Duitsland dat al voor de rust tot 0-2 uitliep en uiteindelijk met ruime 0-5-cijfers won. aDe doelpunten werden gescoord door Nicole Anyomi (0-1, 35ste minuut), Paulina Käte Krumbiegel (0-2, 41ste minuut). In de tweede helft waren Melissa Kössler (0-3, 53ste minuut), opnieuw Nicole Anyomi (0-4, 58ste minuut) en Lisa Ebert (0-5, 81ste minuut) succesvol. Eerder op de dag won Spanje het andere duel in groep B tegen Engeland met 0-1 dankzij een doelpunt na 22 minuten wedstrijd van Olga Carmona. Spanje en Duitsland zijn allebei met een 6 op 6 geplaatst voor de halve finales in groep B, op de slotdag moet nog bepaald worden wie groepswinnaar wordt. De Belgian Red Flames U19 nemen het op maandag 22 juli 2019 in het McDiarmid Park van Perth op tegen Engeland met de derde plaats als inzet. Niet onbelangrijk want de derdes uit beide groepen spelen nog voor een ticket voor het WK U20 van 2020!

In groep A waren er op de tweede speeldag overwinningen voor Frankrijk (3-1 tegen Nederland) en voor Noorwegen (4-0 tegen gastland Schotland). Frankrijk is hier met een 6 op 6 al zeker van een plaatsje in de halve finale.

Voor nog meer over België – Duitsland met de doelpunten in beeld ga naar:

https://www.uefa.com/womensunder19/season=2019/matches/round=2000937/match=2027472/?iv=true

Lees ook nog de blog van Stefan Van Loock, de Press & Media Officer van de KBVB op de Euro Finals 2019 in Schotland:

https://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/geen-halve-finales-voor-onze-red-flames-u19

Voor meer over het volledige tornooi ga naar:

https://www.uefa.com/womensunder19/stories/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share