Share

Na het flink gemediatiseerde, goed bekeken en door vele miljoenen mensen gevolgde WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk wordt op vrijdag 26 juli 2019, 28 dagen voor de start van de vijfde editie van de Belgische Super League, voor de 117de keer en voor de 46ste keer in het profvoetbal, de Belgische competitie in de hoogste klasse bij de mannen op gang gefloten. In de Luminus Arena van landskampioen KRC Genk komt KV Kortrijk op bezoek.

Met KRC Genk – KV Kortrijk gaat er wel een bizarre competitie van start, eentje met een team waarvan het Belgisch Arbitragehof voor de Sport oordeelde dat de poging tot matchfixing bewezen was maar waarbij de huidige reglementen van het Belgische voetbal het juridisch niet toelieten om de laatste Belgische club die een Europabeker won (in 1988 in Straatsburg de Europabeker voor bekerwinnaars tegen Ajax) in de eigen competitie te straffen. KV ‘Matchfixing’ Mechelen begint als kampioen van de Proximus League 1B en Belgisch bekerwinnaar van 2019 (en dat gebeurde wel allebei op een reglementaire sportieve manier) in het Regenboogstadion tegen SV Zulte Waregem.

De kampioenencoach van vorig seizoen Philippe Clement begint dan weer aan een nieuw avontuur bij Club Brugge waar hij ook al eerder succesvol was als speler en assistent-coach. Hij staat met een bezoek bij Waasland-Beveren op de openingsdag aan de aftrap bij de club waar hij als coach begon.

Ook naar Cercle Brugge – Standard en STVV – Moeskroen op zaterdag en Charleroi – KAA Gent en Eupen – Antwerp op zondag wordt al uitgekeken maar RSC Anderlecht – KV Oostende op de vroege zondagnamiddag (aftrap om 14u30) springt in het oog. Daar mag speler-manager Vincent Kompany aan de heropstanding van paars-wit als topclub beginnen. The Prince in het Lotto Park, een gok van Marc Coucke in afwachting van toch wel Europees voetbal begin augustus 2019 in Anderlecht maar dit keer wel – en wie had dat ooit gedacht – met het vrouwenteam van paars-wit!

Dit zijn alle wedstrijden in het openingsweekend van de Jupiler Pro League 2019-20:

Vrijdag 26 juli 2019 om 20u30:
KRC Genk – KV Kortrijk;
Zaterdag 27 juli 2019:
Cercle Brugge – Standard (18u);
SV Zulte Waregem – KV Mechelen (20u);
STVV – Moeskroen (20u);
Waasland-Beveren – Club Brugge (20u30);
Zondag 28 juli 2019:
RSC Anderlecht – KV Oostende (14u30);
Charleroi – KAA Gent (18u);
KAS Eupen – R. Antwerp FC (20u);

Samenvattingen kan U net als vorig jaar bekijken in Sports Late Night op Vier!

***Bekijk de eerste speeldagen in de Super League 2018-19:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=50867

Hierbij nog meegeven dat KRC Genk Ladies uiteindelijk op vrijdag 23 augustus 2019 eerst thuis speelt tegen OH Leuven en dat er uiteindelijk geen play-offs zullen gespeeld worden maar wel nog een vijfde ontmoeting van alle teams tegen elkaar

***Voor meer over de eerste speeldag in de 1ste en 2de klasse A en B:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=50869

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Op donderdag 25 juli 2018 speelde KAA Gent als eerste Belgische club al Europees voetbal. In de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de UEFA Europa League won het thuis tegen het Roemeense Viitorul met 6-3! De terugwedstrijd is op donderdag 1 augustus 2019 in het Central Stadium Hagi Academy in Ovidiu met aftrap om 17 uur.

Share