Share

In het Teatro Alla Scala van Milaan vond op maandag 23 september 2019 The Best FIFA Football Awards plaats, het jaarlijkse evenement waar de hoofdprijzen van het internationale voetbal worden uitgedeeld.

Het evenement stond in het teken van het vrouwenvoetbal want nooit eerder kreeg de vrouwelijke versie van de voetbalsport zoveel aandacht. Zelfs de apotheose was dit keer voor het vrouwenvoetbal weggelegd want nadat Lionel Messi voor een zesde keer tot de beste mannelijke voetballer gekroond werd (en daarmee de Braziliaanse Marta evenaarde die ook al 6 keer won) kreeg de Amerikaanse Megan Rapinoe van FIFA-voorzitter Gianni Infantino de hoofdact. De speelster die op het WK 2019 in Frankrijk voor de tweede keer op rij wereldkampioen werd met haar land won voor het eerst – en dat was helemaal geen verrassing – de trofee FIFA Women’s Player of the Year. Ze kan uiteraard goed voetballen en ze werd met 6 goals ook topschutster op het voorbije WK maar voor wie het nog niet wist ze kan vooral goed spreken. Haar speech achteraf maakte indruk. Ze greep de gelegenheid aan om iedereen op te roepen om de strijd aan te gaan tegen alle vormen van discriminatie, ongelijkheid en racisme. Wees dus niet verrast als Megan Rapinoe ooit na haar voetbalcarrière in de politiek stapt.

Sari van Veenendaal, hier in actie met Nederland tegen Canada in Reims, werd in Milaan de allereerste FIFA Women’s Goalkeeper of the Year! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

 Eerder waren er nog andere prijzen uitgedeeld in het vrouwenvoetbal. De Nederlandse Sari van Veenendaal werd als allereerste FIFA Women’s Goalkeeper of the Year en Jill Ellis werd verkozen tot FIFA Women’s Coach of the Year.

Jill Ellis, die op zondag 7 juli 2019 in Lyon, voor de tweede keer het vrouwenvoetbalteam van de VS naar de wereldtitel leidde, werd in Milaan gelauwerd als FIFA Women’s Coach of the Year! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Sari van Veenendaal en Megan Rapinoe werden ook gekozen in de Women’s World11 waarin we verder ook Lucy Bronze, Nilla Fischer, Kelley O’Hara, Wendie Renard; Julie Ertz, Amandine Henry, Rose Lavelle; Marta en Alex Morgan terugvonden.

Bekijk nog meer over The Best FIFA Football Awards 2019 dankzij FIFA TV:

***Hieronder kan U de volledige lijst met winnaars van The Best FIFA Football Awards 2019 bekijken:

Women’s Player: Megan Rapinoe;

Men’s Player: Lionel Messi;

Women’s Coach: Jill Ellis;

Men’s Coach: Jurgen Klopp;

Women’s Goalkeeper: Sari van Veenendaal;

Men’s Goalkeeper: Alisson,

Puskás Award: Daniel Zsori;

Fan Award: Silvia Grecco;

Fair Play Award: Marcelo Bielsa en Leeds United;

Women’s World11: Sari van Veenendaal; Lucy Bronze, Nilla Fischer, Kelley O’Hara, Wendie Renard; Julie Ertz, Amandine Henry, Rose Lavelle; Marta, Alex Morgan, Megan Rapinoe;

Men’s World11: Alisson; Matthijs de Ligt, Marcelo, Sergio Ramos, Virgil van Dijk; Frenkie de Jong, Eden Hazard, Luka Modric; Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe, Lionel Messi.

Voor nog meer over The Best FIFA Football Awards in Milaan ga naar:

https://www.fifa.com/the-best-fifa-football-awards/news/messi-rapinoe-crowned-the-best-in-milan

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share