Share

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 stonden er volledige speeldagen op het programma in de Super League, de eerste klasse en de tweede klasse A en B van het Belgische vrouwenvoetbal. Daarnaast was er de loting van het EK 2020 in Boekarest met de vraag tegen wie de Rode Duivels in juni van volgend jaar zouden uitkomen. U kan hieronder alle uitslagen en het resulttaat van de loting bekijken.

***Super League – 10de speeldag:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-2;

Doelpunten: 10′ Sarah Wijnants 0-1, 83′ Laura Deloose 0-2.

Bekijk de video rond dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

OH Leuven – Standard 0-1;

Doelpunt: 83′ Lisa Petry 0-1.

Op zaterdag gespeeld:

KRC Genk Ladies – Club Brugge 0-1;

Doelpunt: 48′ Charlotte Laridon 0-1.

Charlotte Laridon heeft zopas Club Brugge op voorsprong gekopt en die stand bleef op het bord! Vrouwelijk blauw-zwart pakt een 9 op 9 voor het volgende week zaterdag 7 december 2019 opnieuw landskampioen RSC Anderlecht ontvangt! Foto – (c) KRC Genk Ladies/Dave Rietbergen

In de stand is RSC Anderlecht leider met 22 punten uit 8 wedstrijden. Standard volgt op de 2de plaats met 21 punten uit 9 duels, KAA Gent Ladies is derde met 15 punten nu uit 9 wedstrijden. KRC Genk Ladies heeft als vierde 13 punten uit 10 wedstrijden, Club Brugge is vijfde met nu 12 punten uit 10 duels en OH Leuven sluit de rij nog altijd zonder punten uit 10 wedstrijden.

***1ste klasse – 11de speeldag:

SC Eendracht Aalst – KV Mechelen 5-0;

DVC Eva’s Tienen – SV Zulte Waregem 0-1;

Massenhoven – VC Moldavo 1-2;

Kontich – KRC Genk Ladies B 4-2;

FWS Woluwe – FW Diksmuide Merkem 4-0;

OH Leuven B – Standard B 2-4;

KAA Gent Ladies B – USGTH Ladies 10-0;

KSK Voorwaarts Zwevezele bye;

SC Eendracht Aalst blijft leider met het maximum van de punten en dat zijn er inmiddels 27 op 27. FWS Woluwe blijft de eerste achtervolger met 22 punten uit 10 duels en het beloftenteam van KAA Gent Ladies klom naar de derde plaats met nu 19 punten uit 10 wedstrijden. Onderaan is FW Diksmuide Merkem 11de met 9 punten uit 9 wedstrijden. KSK Voorwaarts Zwevezele is 12de eveneens met 9 punten uit 9 wedstrijden. Massenhoen heeft als 13de 8 punten uit 10 wedstrijden. USGTH Ladies is 14de met 7 punten uit 10 duels en KV Mechelen is 15de en laatste met 5 punten uit nu 11 wedstrijden.

***2de klasse A – 10de speeldag:

Olsa Brakel – SW Ladies Harelbeke 2-1;

KAA Gent Ladies C – Bosdam Beveren 3-5;

Club Brugge B – USGTH Ladies B 2-0;

Bekijk de video rond dit duel met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

ASC Havinnes – Svelta Melsele 2-9;

Dames VK Egem – RSC Anderlecht B 3-2;

KSV Sottegem – Wuustwezel 1-3;

FWS Woluwe B – SV Zulte Waregem B 2-1;

Dames VK Egem, de eerste ploeg die het beloftenteam van RSC Anderlecht in de tweede klasse A, wist te verslaan! Foto – (c) Dames VK Egem

Het beloftenteam van RSC Anderlecht verloor voor het eerst dit seizoen en het is dus het maximum kwijt. Het staat wel nog aan de leiding met nu 30 punten uit 11 wedstrijden. Svelta Melsele is de eerste achtervolger met 26 punten uit 11 duels en dat zijn er evenveel als Wuustwezel dat derde staat. Dames VK Egem, het eerste team dat de leider wist te verslaan, is vierde met 23 punten uit 11 wedstrijden. Onderaan staat Olsa Brakel 11de met 12 punten uit 11 wedstrijden. Het beloftenteam van USGTH Ladies is 12de met 5 punten uit 11 duels, SW Ladies Harelbeke 13de met 2 punten uit 11 wedstrijden en ASC Havinnes nog altijd 14de en laatste met 1 punt uit nu 11 duels.

***2de klasse B – 10de speeldag:

KVC Westerlo Ladies – KV Mechelen B 8-1;

RFC de Liège – Eendracht Louwel 5-0;

KHO Wolvertem Merchtem – VVC Brasschaat 2-3;

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan RING TV:

https://www.ringtv.be/sport/wolvertem-merchtem-moet-duimen-leggen-tegen-brasschaat?fbclid=IwAR1wuvcrSGYrpGSrJkTFKLRaNdpiiOVxPUsKHoqqyJV-69zvdo0VvjyT4R4

Standard C – KSK Heist 3-1;

RUS Loyers – FC Irlande Auderghem 2-1;

ASE de Chastre – Sibret 6-0;

RFC Perwez bye;

RFC de Liège won nu ook thuis tegen Eendracht Louwel en blijft zo leider in de 2de klasse B! Foto – (c) RFC de Liège / Pierre Schoonbroodt

De top 3 in deze reeks blijft ongewijzigd. RFC de Liège is nog altijd leider met nu 28 punten uit 10 duels. ASE de Chastre en Standard C volgen als tweede en derde met 23 punten uit 10 wedstrijden. Onderaan is RUS Loyers 10de met 10 punten uit 10 wedstrijden. Eendracht Louwel heeft als 11de 7 punten uit 11 duels. RFC Perwez is 12de met 6 punten uit 10 wedstrijden en het beloftenteam van KV Mechelen is 13de en laatste met 4 punten uit 10 wedstrijden.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Geven we ook nog mee dat bij de loting in Boekarest voor het EK 2020 de Rode Duivels van bondscoach Roberto Martinez in groep B zijn ingedeeld met wedstrijden in Sint-Petersburg eerst tegen Rusland (zaterdag 13 juni 2020 om 21 uur) , vervolgens in Kopenhagen tegen Denemarken (donderdag 18 juni 2020 om 18 uur) en tenslotte opnieuw in Sint-Petersburg tegen Finland (maandag 22 juni 2020 om 21 uur).

Share