Share

Vlak voor de jaarwisseling kwam er nog transfernieuws uit Noorwegen waar Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet van club wisselt. Ze verruilt haar huidige team Roa IL voor LSK Kvinner, dat opnieuw landskampioen werd in het land dat ooit Olympisch, Europees en wereldkampioen was.

Justine Vanhaevemaet hier na het winnen van haar eerste Belgische landstitel met RSC Anderlecht. Ze hoopt nu ook in Noorwegen de landstitel te veroveren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Justine Vanhaevermaet (27 jaar en 16 interlands voor de Belgian Red Flames) speelde in het verleden voor Sinaai Girls, Lierse SK en RSC Anderlecht, clubs waarmee ze meerdere keren de Beker van België won. Met vrouwelijk paars-wit werd ze in 2018 voor het eerst Belgisch landskampioen maar de daaropvolgende campagne in de voorronde van de UWCL ging aan haar voorbij aangezien ze naar het buitenland vertrok en bij SC Sand terechtkwam. Na haar korte Duitse avontuur vertrok ze in het begin van 2019 naar Noorwegen waar ze nu na één seizoen Roa voor het kampioenenteam uit Lilleström, dat eerder dit jaar Europees werd uitgeschakeld door RSC Anderlecht, een overeenkomst voor twee seizoenen tekende.

Justine Vanhaevermaet, hier met de Belgian Red Flames op bezoek bij Kroatië, wisselt in Noorwegen van club maar de kleuren zijn niet onbekend! LSK Kvinner speelt ook in het geel met zwart! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Justine Vanhaevermaet liet op zondag 29 december 2019 op de facebookaccount van haar nieuwe club weten dat ze er naar uitkijkt om bij LSK te voetballen. “Zij hebben bewezen dat ze de beste club zijn in Noorwegen van de voorbije jaren en daar wil ik deel van uitmaken. Ik wil er mee voor zorgen dat de club op die toppositie blijft. Ik heb nog nooit UWCL gespeeld dus ook dat is iets waar ik naar verlang. Op persoonlijk vlak wil ik mij verder ontwikkelen als speelster op het middenveld en ik kijk uit naar de samenwerking met Hege Riise. Zij heeft ervaring op wereldvlak. Ik ben er dus zeker van dat ik van haar heel wat kan opsteken”.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share