Share

Op zaterdag 11 januari 2020 stond er opnieuw een volledige speeldag in de eerste en de tweede klasse A en B van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma terwijl RSC Anderlecht, de regerende Belgische landskampioen, op dezelfde dag richting Nederland ging voor een duel tegen FC Twente, het voorbije seizoen de kampioen bij onze Noorderburen.

Dat duel kreeg meteen de titel BeNeCup en U kan een samenvatting ervan bekijken met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

FC Twente – RSC Anderlecht 2-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 18’ Laura Rus 0-1, 23’ Britt Vanhamel 0-2, 56’ Renate Janssen 1-2, 58′ Sabrine Ellouzi 2-2, 67’ Elke Van Gorp 2-3.

***1ste klasse – 15de speeldag:

SC Eendracht Aalst – FW Diksmuide Merkem 6-0;

Massenhoven – USGTH Ladies 5-2;

VC Moldavo – KV Mechelen 3-0;

Kontich – SV Zulte Waregem 3-1;

KAA Gent Ladies B – DVC Eva’s Tienen 2-1;

KSK Voorwaarts Zwevezele – Standard B 1-5;

Het beloftenteam van Standard won met 1-5 op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele. Pauline Taquet lukte 3 doelpunten! Foto – (c) Standard / ML

Vrijdagavond gespeeld:

OH Leuven B – FWS Woluwe 0-1;

KRC Genk Ladies bye;

SC Eendracht Aalst sluit de heenronde af met 42 punten op 42. FWS Woluwe is de eerste achtervolger met 32 punten uit 14 duels, het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde met 29 punten uit 14 wedstrijden. Onderaan is KSK Voorwaarts Zwevezele 12de met 12 punten uit 13 wedstrijden. Famkes Westhoek Diksmuide Merkem is 13de met 10 punten uit 13 duels. Ook Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage heeft 10 punten maar uit 14 wedstrijden. KV Mechelen sluit de rij op de 15de plaats met 8 punten uit 14 duels.

***2de klasse A – 14de speeldag:

Olsa Brakel – SV Zulte Waregem B 3-2;

Club Brugge B – KAA Gent Ladies C 2-2;

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

ASC Havinnes – SW Ladies Harelbeke 3-2;

De bezoekers uit Harelbeke liepen voor de rust 0-2 uit dankzij een dubbel van Emma Dequeker (33ste en 43ste minuut) maar in de tweede helft zette de thuisploeg de situatie helemaal recht dankzij goals van aanvoerster Manon Leclercq (1-2, 70ste minuut), de ingevallen Laura Bouttiaux (2-2, 78ste minuut) en Julie Bury (3-2, 86ste minuut).

ASC Havinnes won voor het eerst in deze competitie en dat zorgde voor heel wat blije gezichten! Foto – (c) ASC Havinnes / CE

RSC Anderlecht B – FWS Woluwe B 3-0;

Dames VK Egem – USGTH Ladies B 2-1;

Svelta Melsele – Wuustwezel 1-1;

KSV Sottegem – Bosdam Beveren 2-3;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht is leider met 39 punten uit 14 duels. Wuustwezel volgt op de tweede plaats met 31 punten; Dames VK Egem staat derde met 30 punten, Svelta Melsele vierde met 28 punten en Bosdam Beveren is vijfde met 27 punten allen uit 14 duels. Onderaan is Olsa Brakel tiende met 18 punten, het beloftenteam van Club Brugge 11de met 16 punten en het beloftenteam van USGTH Ladies 12de met 5 punten. ASC Havinnes won voor het eerst in deze competitie en klom zo naar de 13de plaats met 4 punten. SW Ladies Harelbeke wordt nu 14de en laatste met 2 punten uit 14 wedstrijden.

***2de klassse B – 14de speeldag:

KVC Westerlo Ladies – RFC Perwez 16-0;

Aanvoerster Britt Labro lukte 6 doelpunten in dit duel, Gianduja Vandeuren 5, Larissa Van Gils 3, Lara Cauwenberghs en Jelena Geens elk 1!

KVC Westerlo Ladies zorgde voor de topscore van de week in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

Standard C – Eendracht Louwel 5-0;

KV Mechelen B – RFC de Liège 0-4;

RUS Loyers – KSK Heist 1-2;

KHO Wolvertem Merchtem – Sibret 1-2;

FC Irlande Auderghem – VVC Brasschaat 0-2;

ASE de Chastre bye;

RFC de Liège blijft leider met nu 35 punten uit 13 wedstrijden. Standard C is de eerste achtervolger met 30 punten uit 13 duels. ASE de Chastre is derde met 27 punten uit 12 wedstrijden. VVC Brasschaat vierde met 25 punten uit 13 wedstrijden en KVC Westerlo Ladies vijfde met 24 punten uit 13 duels. Onderaan is FC Irlande Auderghem 9de met 14 punten uit 13 wedstrijden, RUS Loyers staat 10de met 13 punten, Eendracht Louwel 11de met 7 punten, RFC Perwez 12de met 6 punten en het beloftenteam van KV Mechelen 13de met 4 punten allen uit 13 wedstrijden.

Tessa Wullaert aan de bal voor Manchester City. Ze won met haar team thuis tegen Everton Women met 3-1! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Tessa Wullaert, de topfavoriete voor de Gouden Schoen van komende woensdag 15 januari 2020 in Puurs, mocht op zaterdag 11 januari 2020 na 68 minuten invallen bij Manchester City voor Engels international Jill Scott, die tijdens deze jaarwisseling vanwege Koningin Elizabeth een MBE ontving voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van het Engelse vrouwenvoetbal. Manchester City won op de 12de speeldag thuis tegen Everton Women met 3-1. Het was een van de laatste wedstrijden van Man City Women onder leiding van coach Nick Cushing. De 35-jarige die 6 jaar trainer was bij de club vertrekt begin februari 2020 (na de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Arsenal) naar de Verenigde Staten waar hij assistent wordt van het mannenteam van New York City! Ook nog melden dat Yana Daniëls en Bristol City Women met 6-1 verloren bij Chelsea terwijl Arsenal met 0-4 won op Brighton!

*** In het Plopsa Theater in De Panne vond op zaterdagavond 11 januari 2020 de 90ste editie van de verkiezing van Miss België plaats. De 23-jarige Celine Van Ouytsel uit Herentals, die eerder al verkozen werd tot Miss Antwerpen, kwam als winnares uit de bus in een finaledag met 31 andere kandidaten. Celine Van Ouytsel volgt Elena Castro Suarez uit Antwerpen op.

***In de tweede provinciale Oost-Vlaanderen zette KVC De Toekomst Borsbeke haar ongeslagen reeks verder. Het won op de laatste speeldag van de heenronde na een 0-2-ruststand uiteindelijk met 1-6 uit bij Girls Football Academy Sinaai. U kan hier al een doelpunt uit die wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

*** Met Julie De Wilde (ze speelde bij de jeugd van KVV Laarne) is op zondag 12 januari 2020 langs de Schelde in Antwerpen een ex-voetbalster Belgisch kampioen veldrijden bij de vrouwen junioren geworden!

***Belgian Red Flame Janice Cayman scoorde voor Olympique Lyonnais een doelpunt in de 1/16de finale van de Franse beker. Janice, die na 72 minuten mocht invallen voor de Japanse Saki Kumagai, lukte de 8-1 in de 75ste minuut. Het werd uiteindelijk nog 9-1 voor Olympique Lyonnais dat zo makkelijk doorstoot naar de achtste finales van de Coupe de France! Het was voor Janice Cayman haar eerste goal voor Olympique Lyonnais, haar 13de in de Franse beker! Ook voor Montpellier scoorde ze haar allereerste doelpunt in een bekerwedstrijd tegen Marseille en dat op zaterdag 7 januari 2017 toen er uit met 1-2 gewonnen werd!

Janice Cayman scoorde haar eerste officiële doelpunt voor Olympique Lyonnais in de Franse beker tegen Olympique Marseille! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share