Share

Op de 13de speeldag was het uitkijken naar de vrouwelijke Classico tussen RSC Anderlecht en Standard met de vraag of de bezoekers het bijna perfekte parkoers van de regerende landskampioen kon afstoppen.

Dat gebeurde niet want RSC Anderlecht trok in de tweede helft dankzij doelpunten van Tine De Caigny (1-0) en Laura De Neve (2-0) het laken naar zich toe. Sanne Schoenmakers kon in de toegevoegde tijd wel nog haar tiende competitiedoelpunt van dit seizoen in de Super League scoren maar dat was niet meer dan het eerreddend doelpunt.

Bekerhouder KAA Gent Ladies liep op bezoek bij KRC Genk Ladies al vroeg in de wedstrijd 0-2 uit maar het zag de thuisploeg in de slot van de wedstrijd eerst de aansluiting lukken en vervolgens nog op gelijke hoogte komen telkens dankzij een strafschopdoelpunt van Jarne Teulings, die zo haar doelpuntentotaal op een half dozijn bracht (2-2).

OH Leuven zorgde uiteindelijk in de laatste wedstrijd in de Super League van het decennium voor sensatie want het haalde op bezoek bij Club Brugge en na een trainerswissel (Jimmy Coenraets werd de opvolger van Kris Vangelooven) een 1-1-gelijkspel dankzij een laat doelpunt van het jeugdige talent Luna Vanzeir, haar eerste goal ooit trouwens op het hoogste niveau! Eerder had Charlotte Laridon haar zevende van het seizoen voor vrouwelijk blauw-zwart tegen de netten getrapt! De topschutster van de eerste klasse van vorig seizoen komt zo op de tweede plaats in de doelschuttersstand naast Noémie Gelders van Standard. 

Vanaf vrijdag 17 januari 2020 gaat de Super League verder met twee inhaalwedstrijden en daarna volgen de halve finales van de Beker van België.

***Dit waren de doelpuntenmakers op de 13de speeldag op vrijdag 20 december 2019 en zaterdag 21 december 2019:

RSC Anderlecht – Standard 2-1 (rust: 1-0);

Doelpunten:  50′ Tine De Caigny 1-0, 66′ Laura De Neve 2-0, 90 + 2′ Sanne Schoenmakers 2-1 op strafschop.

Bekijk een samenvatting met de doelpunten met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 2-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 7’ Marie Minnaert 0-1, 19’ Tine Schryvers via Lauren Huys 0-2 owngoal, 78’ Jarne Teulings 1-2 op strafschop, 88’ Jarne Teulings 2-2 op strafschop.

Bekijk een samenvatting met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/583725045780892/

Zaterdag gespeeld:

Club Brugge – OH Leuven 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 35′ Charlotte Laridon 1-0, 89′ Luna Vanzeir 1-1.

Bekijk de doelpunten met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/1476812129138972/

De stand na 13 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 12-34 (37-6);

2. Standard 12-24 (29-13);

3. KAA Gent Ladies 12-19 (26-20);

4. KRC Genk Ladies 13-17 (26-21);

5. Club Brugge 13-13 (14-33);

6. OH Leuven 12-1 (7-46);

TOPSCORERS:

10 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard is met 10 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard), Charlotte Laridon (Club Brugge);

6 doelpunten:

Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Jassina Blom (KAA Gent Ladies), Jarne Teulings (KRC Genk Ladies);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies);

4 doelpunten:

Stefania Vatafu (RSC Anderlecht);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard);

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Chelsey Vanhooren (Club Brugge), Lisa Petry (Standard), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Merel Bormans (Standard);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Luna Vanzeir (OH Leuven).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Sari Kees (voor RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies), Lauren Huys (voor KAA Gent Ladies tegen KRC Genk Ladies).

***Bekijk ook het programma van de inhaalwedstrijden na nieuwjaar op vrijdag 17 januari 2020: 

RSC Anderlecht – Standard (inhaal 3de speeldag);

OH Leuven – KAA Gent Ladies (inhaal 12de speeldag);

Voor de tussenstanden van de inhaalwedstrijden in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Dit is het programma voor de 14de speeldag op vrijdag 31 januari 2020:

KRC Genk Ladies – Standard;

OH Leuven – RSC Anderlecht;

KAA Gent Ladies – Club Brugge

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share