Op de eerste volledige speeldag in het nieuwe decennium in eerste klasse bleven de teams bovenaan het klassement aan de winnende hand. Leider SC Eendracht Aalst sloot zelfs de heenronde af met het maximum van de punten 42 op 42 uit 14 wedstrijden. Alleen FWS Woluwe met het kleinste verschil al op vrijdagavond en het beloftenteam van Standard met ruime cijfers wonnen hun uitwedstrijd.

Pauline Taquet lukte een zuivere hat-trick in de eerste helft voor het beloftenteam van Standard op bezoek in West-Vlaanderen bij KSK Voorwaarts Zwevezele dat in de tweede helft al vroeg scoorde via Charlien Ver Eecke (1-3) maar via Stephanie Pirotte en Perrine Balant werd het uiteindelijk nog 1-5!

Lynn Senaeve was met het enige doelpunt van de wedstrijd de matchwinnares voor FWS Woluwe op bezoek bij het beloftenteam van OH Leuven en het beloftenteam van KAA Gent Ladies won ook met een doelpunt verschil (2-1) thuis tegen DVC Eva’s Tienen!

VC Moldavo blijft mooi vierde in de stand nadat het thuis dankzij o.a. twee doelpunten van Fien Steyvers (ex-KRC Genk Ladies) afstand nam van KV Mechelen.

Leider SC Eendracht Aalst lukte een half dozijn goals thuis tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem. Zo won het team van trainer Dirk Decoen alle wedstrijden in de heenronde! Zowel Evy De Smedt als Anke Vanhooren scoorden een dubbel terwijl ook Laurence Marchal en Annelies Van Loock raak troffen.

Massenhoven, dat in het eerste half uur tot 3-0 uitliep, behaalde 3 belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen USGTH Ladies, dat voor de rust nog tot 3-2 terug kwam maar in de tweede helft helemaal onderuit ging waardoor het tenslotte 5-2 werd.

Ook Kontich hield de punten thuis tegen SV Zulte Waregem, dat dus op woensdag 15 januari 2020 bekendmaakte dat het volgend seizoen in de Super League gaat aantreden.

Doelpuntenmakers inhaalwedstrijd op zaterdag 4 januari 2020:

Kontich – SC Eendracht Aalst 0-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: 8′ Nina Vindevoghel 0-1, 87′ Henriette Awete 0-2, 90′ Anke Vanhooren 0-3.

Alle doelpuntenmakers van de 15de speeldag op zaterdag 11 januari 2020:

SC Eendracht Aalst – FW Diksmuide Merkem 6-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 16′ Evy De Smedt 1-0, 18′ Laurence Marchal 2-0, 20′ Evy De Smedt 3-0, 53′ Anke Vanhooren 4-0, 65′ Annelies Van Loock 5-0, 67′ Anke Vanhooren 6-0.

Massenhoven – USGTH Ladies 5-2 (rust: 3-2);

Doelpunten: 6′ Anke De Vos 1-0, 13′ Anke De Vos 2-0, 29′ E. Wyn 3-0, 36′ Anais Autem 3-1, 38′ Eva Dutoit 3-2, 73′ Selina Gijsbrechts 4-2, 89′ C. De Bondt 5-2.

VC Moldavo – KV Mechelen 3-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 18′ L. Dierckx 1-0, 61′ Fien Steyvers 2-0, 67′ Fien Steyvers 3-0.

Kontich – SV Zulte Waregem 3-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 20′ Julie Devos 0-1, 45′ L. Jacobs 1-1, 59′ Chiara Wielockx 2-1, 76′ Sanne Corten 3-1.

KAA Gent Ladies B – DVC Eva’s Tienen 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 21′ S. Vanhooren 1-0, 35′ Jasmien Mathys 2-0, 49′ Lorène Martin 2-1.

KSK Voorwaarts Zwevezele – Standard B 1-5 (rust: 0-3);

Doelpunten: 9′ Pauline Taquet 0-1, 28′ Pauline Taquet 0-2, 43′ Pauline Taquet 0-3, 47′ Charlien Ver Eecke 1-3, 71′ Stephanie Pirotte 1-4, 78′ Perrine Balant 1-5.