Share

Elke Van Gorp, de 24-jarige middenvelder van RSC Anderlecht, heeft door de keuze voor een nieuwe job als ergotherapeut, op donderdag 13 februari 2020 beslist om haar carrière bij de Belgian Red Flames stop te zetten. Spelen voor het Belgische nationale team en een voltijdse job is niet langer combineerbaar, zo maakte ze via sociale media bekend.

Elke Van Gorp is bezig aan een sterk seizoen bij RSC Anderlecht en blijft daar wel nog aan de bal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit was de tekst die op deze dag op haar Facebookaccount verscheen:

“Na een mooie tijd en een periode waarin ik heel veel geleerd heb, neem ik afscheid van de nationale ploeg. Bedankt aan alle Flames voor de mooie momenten en de fijne tijd die ik met jullie heb mogen delen. Ook bedankt aan de hele staff voor de mooie kansen en de goede begeleiding. En natuurlijk ook bedankt aan mijn trouwe supporters die geen wedstrijd mistten, of het nu België, Noorwegen of Cyprus was. Waar deze deur sluit, gaat een nieuwe voor mij open. Een nieuw avontuur begint, met mijn job als ergotherapeut in het ASZ Wetteren. Ik kijk terug naar een geweldige tijd, vol herinneringen die me altijd zullen bij blijven!”🔥🇧🇪

Deze beslissing toont nog maar eens aan hoe slecht het gesteld is met de financiële verloning van de vrouwelijke voetballers in ons land. Terwijl de mannen duizenden euro’s in een mum van tijd op hun rekening mogen bijschrijven krijgen de speelsters, ook al maken ze deel uit van een club als RSC Anderlecht en bouwden ze een carrière op bij de Belgian Red Flames, nog altijd peanuts. Zolang daar geen wijziging in komt zullen dit soort beslissingen blijvend zijn. We wensen Elke Van Gorp veel succes in haar nieuwe job en uiteraard ook voor het vervolg van haar carrière bij vrouwelijk paars-wit.

Lees nog meer over het afscheid van Elke Van Gorp aan de Belgian Red Flames via:

Het Laatste Nieuws – Elke Van Gorp

en via:

Website RBFA – KBVB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: De Belgian Red Flames spelen hun eerstvolgende wedstrijd op de Algarva Cup op woensdag 4 maart 2020 in Parchal tegen Nieuw-Zeeland. Op donderdag 9 april 2020 spelen ze in Oostende vriendschappelijk tegen Noorwegen en op dinsdag 14 april 2020 staat hun belangrijke EK-kwalificatieinterland in Leuven tegen Zwitserland op het programma. Voor deze wedstrijden kan U al tickets kopen via de website van de KBVB!

 

 

 

Share