Share

Terwijl het nationale Belgische vrouwenvoetbal het voorbije weekend zo goed als stil lag werd er wel voluit gespeeld in de provinciale reeksen en daar mocht al een eerste kampioen gekroond worden. In de vierde provinciale Antwerpen reeks B veroverde het derde team van VC Moldavo op zaterdag 15 februari 2020 als eerste team in het Belgische vrouwenvoetbal de titel.

Dorianne Van Rhee (rechts) lukte op bezoek bij Vlimmeren (hier met captain Romy Willems) het doelpunt van de titel voor het derde team van VC Moldavo! Foto – (c) VC Moldavo / Peter Willekens

Het team van trainer Jan Nysmans won de topwedstrijd op bezoek bij K. Vlimmeren Sport met het kleinste verschil dankzij een doelpunt kort voor het einde van de wedstrijd van Dorianne Van Rhee na een schot met de rechtervoet (0-1, 85ste minuut). Het zorgde ervoor dat VC Moldavo C in een competitie met 11 ploegen na 18 wedstrijden 49 punten telt, 11 meer dan het team van Vlimmeren Sport dat onder leiding staat van Koen Swaegers en het enige team is dat in deze competitie wist te winnen tegen de kampioen en dat in de heenwedstrijd op zaterdag 26 oktober 2019 toen het 1-3 werd.

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van VC Moldavo C met de titel in de 4de provinciale B Antwerpen en de bijhorende promotie naar de 3de provinciale Antwerpen!

De speelsters van VC Moldavo ontkurken in Vlimmeren de champagne na een seizoen waarin de titel behaald werd! Foto – (c) VC Moldavo / Peter Willekens

U kan een volledige fotoreportage rond de titelwedstrijd en titelviering bekijken met dank aan Peter Willekens via:

Website VC Moldavo

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share