Share

Vanwege het coronavirus zal er voorlopig enkel in het Belgische profvoetbal nog voetbal gespeeld worden en dat achter gesloten deuren. De maatregel is in principe van kracht tot en met dinsdag 31 maart 2020.

De KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League hebben in overleg met de autoriteiten en de Corona stuurgroep tot deze maatregel beslist. Wat het vrouwenvoetbal betreft betekent het dat enkel de wedstrijden in de Super League (zij vallen immers onder dezelfde maatregelen als het profvoetbal) nog zullen plaatsvinden en dat achter gesloten deuren.

Dit is het artikel dat U momenteel op de website van de KBVB kan vinden:

***UPDATE VIRUS COVID-19

Alle jeugd- en amateurwedstrijden (ook futsal en minivoetbal) worden afgelast, wedstrijden van de Pro League achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld.

Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona stuurgroep het volgende besloten:

  • Alle jeugd-en amateur wedstrijden en trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal
  • De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus
  • De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum
  • Ook de internationale toernooien voor onze U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan.
  • Alle activiteiten in het nationaal trainingscentrum in Tubeke (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort

Dit alles vooralsnog tot en met 31 maart.

Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen, zullen we in overleg met ACFF, Pro League en Voetbal Vlaanderen kort op de bal spelen en snel communiceren via de sociale en digitale media en deze pagina.

Dit is de link naar de pagina:

RBFA – Coronavirus

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share