Share

Zoals verwacht heeft de UEFA op dinsdag 17 maart 2020 het EK 2020 bij de mannen dat in 12 steden verspreid over Europa zou gespeeld worden ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de competitie met een jaar uitgesteld zodat de nationale competities eventueel tot einde juni kunnen doorspelen. Wat het vrouwenvoetbal betreft gaan voorlopig enkel de interlands van de Belgian Red Flames in de maand april 2020 niet door. Er is nog geen beslissing genomen over het UEFA Women’s Euro 2021 in Engeland alhoewel ook daar een uitstel tot de mogelijkheden behoort.

De Belgian Red Flames speelden voorlopig op de Algarve Cup 2020 in Portugal tegen Denemarken hun laatste interland. Wanneer het volgende duel zal plaatsvinden is nog niet bekend. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Betekent dat ook dat er vervolgens meteen opnieuw voetbal zal gespeeld worden op alle niveaus? Neen, want alle competities van de UEFA zijn immers tot nader order uitgesteld en dat zal zo blijven tot de situatie rond het Coronavirus en in het belang van de volksgezondheid enigszins onder controle is. Beslissingen over data voor competities zowel op clubniveau als wat betreft de nationale vrouwen- en of mannenteams zullen op een later moment genomen en gecommuniceerd worden door de UEFA.

Foto – (c) UEFA.com

“All UEFA competitions and matches (including friendlies) for clubs and national teams for both men and women have been put on hold until further notice. Decisions on dates for other UEFA competitions, whether club or national team for men or women, will be taken and announced in due course.”

Lees de volledige tekst van de UEFA via:

UEFA.com

en via:

UEFA.com

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share