Share

Fémina White Star Woluwe gaat straks in het Fallonstadion voor het eerst in de clubgeschiedenis aantreden in de Belgische Super League met als tegenstanders acht clubs uit de Jupiler Pro League en ééntje waarmee het de voorbije twee seizoenen strijd leverde om de titel in eerste klasse.

Voor ze naar hoger aangeschreven clubs gingen speelden Cécile De Gernier (hier met RSC Anderlecht) en Audrey Demoustier (hier met Standard) nog samen bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nadat het in 2005 voor het eerst naar het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal promoveerde speelde Fémina White Star Woluwe, de club van voorzitter Jean-Jacques Collin, voor het laatst op het hoogste niveau in het Belgische vrouwenvoetbal in het seizoen 2011-12. In die zeven seizoenen bij de Belgische top was de 7de plaats in het seizoen 2009-10 met 38 punten de beste prestatie ooit. Fémina White Star Woluwe bracht in die tijd met doelvrouw Kelly Ickmans, middenvelders Sara Yüceil, Cécile De Gernier en Audrey Demoustier en midvoor Anaëlle Wiard wel enkele Belgian Red Flames voort.

20 juni 2012 in Szombathely: Anaëlle Wiard krijgt felicitaties van Janice Cayman na het scoren van een doelpunt in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Hongarije en de toen nog Rode Duivelinnen. Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

Nu, na acht seizoenen op het tweede niveau met in de voorbije vier seizoenen drie tweede plaatsen en één titel in eerste klasse (het liet toen zelfs Club Brugge achter zich) gaan de gesternden straks onder leiding van ex-speelster, ex-Belgian Red Flame en de huidige coach Audrey Demoustier voor het eerst van start in de vernieuwde Super League! In het verleden was een bezoekje aan het Fallonstadion voor grote ploegen niet meteen een daguitstap. Dat zal het straks wellicht ook niet zijn.

Zaterdag 27 april 2019: FWS Woluwe is kampioen in de eerste klasse! Een van de hoogtepunten uit de clubgeschiedenis! Foto -(c) Vrouwenteam.be / MaMPict

FWS Woluwe haalde acht speelsters binnen voor de nieuwe uitdaging in het derde decennium van deze eeuw. Dat zijn in alfabetische volgorde Stefanie Deville (OH Leuven), Magali Dinon (Standard), doelvrouw Hazel Engelen (Tienen), Selina Gijsbrechts (Massenhoven), Linde Janssens (KHO Wolvertem Merchtem), Shauny Polfliet (KV Mechelen) Sara Vanhaute (Kontich) en Kenza Vrithof (Standard).

De trainingen beginnen op maandag 6 juli 2020 en het oefenprogramma ziet er als volgt uit:

22/07/2020: FWS Woluwe – SK Leeuw (20u);
 
25/07/2020: ASE de Chastre – FWS Woluwe (15u);
 
29/07/2020: Kontich – FWS Woluwe (20u);
 
01/08/2020: FWS Woluwe – OH Leuven (SL) (16u);
 
08/08/2020: USGTH Ladies – FWS Woluwe (15u);
 
11/08/2020: RUS Loyers – FWS Woluwe (20u);
 
14/08/2020: FWS Woluwe – KV Mechelen (20u);
 
15/08/2020: KAA Gent Ladies – FWS Woluwe (15u);
 
U kan Fémine White Star Woluwe ook volgen via hun facebookaccount:
 
 
Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Share