Op vrijdag 1 april 2016 begonnen niet alleen de play-offs bij de mannen! De aftrap werd ook gegeven voor de eerste play-offs bij de vrouwen in de Super League. Zowel in de play-off 1 als in de play-off 2 lukten alle teams minstens 1 doelpunt en er waren maar liefst 12 verschillende doelpuntenmakers in 4 duels!

Opvallend was dat in de play-off richting landstitel de twee teams die eerste en tweede stonden en die straks op zondag 17 april 2016 in Westerlo de bekerfinale gaan spelen meteen punten lieten liggen. RSC Anderlecht, de kampioen van de reguliere competitie, kwam thuis na het openingsdoelpunt van Lola Wajnblum iets over halfweg de eerste helft (1-0) niet verder dan een gelijkspel nadat Kassandra Missipo even over het uur de gelijkmaker binnenknalde (1-1). Lierse, de herfstkampioen, verloor in de vierde ontmoeting voor het eerst dit seizoen tegen titelverdediger Standard. Jana Coryn kon in het begin van de tweede helft met haar 15de goal in de Super League dit seizoen wel nog de openingstreffer van Sara Yüceil (1-0) ongedaan maken (1-1) maar nadat de jonge belofte Davinia Vanmechelen een tweede goal voor het team van trainer Benoit Waucomont had gescoord (2-1) kon de bekerhouder dit keer niet meer terugslaan.

Kassandra Ndoutou Eboa Missipo van KAA Gent Ladies, spelbreker voor RSC Anderlecht,µ bij de start van de play-offs! Foto - Dirk Vuylsteke

Kassandra Ndoutou Eboa Missipo van KAA Gent Ladies, spelbreker voor RSC Anderlecht,µ bij de start van de play-offs! Foto – Dirk Vuylsteke

Super League – Play Off 1 – 1ste speeldag
Standard – Lierse 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 31′ Sara Yüceil 1-0, 47′ Jana Coryn 1-1, 81′ Davinia Vanmechelen 2-1.

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 1-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 26′ Lola Wajnblum 1-0, 64′ Kassandra Missipo 1-1.

1 goal:
Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Sara Yüceil (Standard), Jana Coryn (Lierse), Davinia Vanmechelen (Standard).

In play-off 2, de eindronde tegen de degradatie, nam DVC Eva’s Tienen de beste start door met tien tegen elf met 2-3 te gaan winnen op bezoek bij OH Leuven. Jassina Blom lukte daar na tien minuten wedstrijd al het allereerste doelpunt ooit in de play-offs van de Super League met een afstandsschot (0-1) maar via Matilde Drumont, die een mooie lob over doelvrouw Louise Van Den Bergh (ex-OHL) verstuurde, stond het korte tijd later gelijk (1-1). Het derde doelpunt pas dit seizoen voor OHL maar wel eentje om in te lijsten. Vervolgens trapte Eleen Kimps de bezoekers vanop de strafschopstip en na een fout op Charlotte Cranshoff opnieuw op voorsprong (1-2, 25ste minuut) maar kort voor de rust haalde doelvrouw Louise Van Den Bergh de doorgebroken Kimberley Obasogie onderuit. Rood voor de doelvrouw van Eva’s Tienen en een strafschopdoelpunt voor Kirsten Raemdonck (2-2, 45ste minuut). Halfweg stond het dus gelijk in deze derby. Na de rust kon OHL niet profiteren van de numerieke meerderheid. Het was integendeel Lorène Martin die met een kopbal de bezoekers de drie punten bezorgde (2-3, 75ste minuut). In het tweede duel op zaterdag 2 april 2016 kwam KSK Heist na een brilscore bij de rust dit keer via Evellyn De Haes op voorsprong op bezoek bij Ladies Genk (0-1, 55ste minuut). Maar een kwartier later lukte Hanne Merkelbach, met haar tweede competitiegoal bij het eerste team in de Super League, de gelijkmaker (1-1, 70ste minuut). Die stand bleef uiteindelijk op het bord staan zodat beide teams een puntje erbij kregen na de eerste speeldag!

Jassina Blom van DVC Eva's Tienen lukte het allereerste doelpunt in de play-offs van de Super League! Foto - David Catry

Jassina Blom van DVC Eva’s Tienen lukte het allereerste doelpunt in de play-offs van de Super League! Foto – David Catry

Super League – Play Off 2 – 1ste speeldag:

Ladies Genk – KSK Heist 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 55′ Evelyn De Haes 0-1, 70′ Hanne Merkelbach 1-1.

OH Leuven – DVC Eva’s Tienen 2-3 (rust: 2-2);
Doelpunten: 10′ Jassina Blom 0-1, 18′ Matilde Drumont 1-1, 25′ Eleen Kimps 1-2 op strafschop, 45′ Kirsten Raemdonck 2-2 op strafschop, 75′ Lorène Martin 2-3.
Rode kaart: 45′ Louise Van Den Bergh (DVC Eva’s Tienen).

1. Ladies Genk 1-10 (1-1);
2. DVC Eva’s Tienen 1-9 (3-2);
3. KSK Heist 1-6 (1-1);
4. OH Leuven 1-2 (2-3).