Share

Op zaterdag 1 augustus 2020 kwam de Belgische landskampioen in het vrouwenvoetbal voor de tweede keer in actie. RSC Anderlecht stak de grens over en trok naar Charleville-Mézières waar het een vriendschappelijke partij afwerkte tegen de Franse eersteklasser FC Fleury 91, een ploeg uit de buurt van Parijs.

Belgian Red Flame en drievoudig Gouden Schoen mocht bij haar terugkeer in de eerste helft nog toekijken vanop de bank! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was uiteraard uitkijken naar de eerste speelminuten van de pas aangeworven Belgian Red Flame en drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert. Maar aangezien zij midweeks nog heen en terug naar Manchester trok om Engeland definitief te verlaten begon ze op de bank. In de tweede helft kwam ze wel in actie.

U kan een samenvatting van het oefenduel FC Fleury 91 – RSC Anderlecht bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RSC Anderlecht combineerde bij momenten al heel goed en ook fysiek stonden ze al op punt. Voor FC Fleury 91 was het pas het eerste oefenduel aangezien zij ook een week later aan de Franse competitie beginnen. Bij de rust stond vrouwelijk paars-wit 0-2 voor na twee mooie doelpunten van Tine De Caigny met het hoofd (0-1, 36ste minuut) en van de al heel bedrijvige Jarne Teulings (0-2, 45ste minuut). In de tweede helft trof Tessa Wullaert eerst de paal (53ste minuut) vooraleer de Zweedse Julia Spetsmark de aansluitingstreffer lukte (1-2, 55ste minuut). Daarna zette Mariam Abdulai Toloba met een knap schot RSC Anderlecht 1-3 voor (61ste minuut) vooraleer Tine De Caigny op aangeven van Jarne Teulings de 1-4 binnenkopte (73ste minuut). In het slotkwartier kwam FC Fleury 91 nog tot 3-4 terug dankzij twee doelpunten waarvan één op strafschop van de Engelse Jenna Dear (2-4, 80ste en 3-4, 85ste minuut). Daarmee kwam een einde aan een leuke en voor beide teams interessante oefenwedstrijd.

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond dit oefenduel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share